• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams.

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams.

REKLAMA

Šis sušio receptas yra visiškai augalinis, bet žuvies jame nepasigesite! Traškios spalvingos daržovės ir baltymingas tofu yra nuostabi kombinacija, kuri puikiai tinka šiame japoniškame patiekale.

Reikės:

Ryžiams:

  • 1 puodelio (arba 225 g) trumpagrūdžių ryžių, geriausia suši ryžių
  • 1 puodelio (arba 240 g) vandens
  • 1 v. š. acto, geriausia ryžių acto
  • ½ a.š. cukraus
  • ¼ a.š. druskos

Suši surinkimui:

  • 6 jūros dumblių lapų
  • 1 vidutinio dydžio avokado
  • 1 vidutinės morkos
  • 1 didelio agurko
  • Pusės bloko tofu (150 g)

Patiekimui:

REKLAMA
REKLAMA
  • Sojų arba teriyaki padažo
  • Marinuoto imbiero

Gaminimo eiga:

1. Išvirkite ryžius pagal pakelio instrukcijas. Išvirus sumaišykite su actu, cukrumi ir druska. Palaikykite uždengtame puode apie 15 minučių. 2. Tuo tarpu avokadą, morką, agurką ir tofu supjaustykite ilgomis plonomis juostelėmis. 3. Kai ryžiai atvės, padėkite jūros dumblių lapą ant sušių kilimėlio. Ant lapo paspausdami dėkite ryžius plonu sluoksniu. Palikite abu lapo galus (apie centimetrą kiekviename gale) tuščius. 4. Prie arčiau jūsų esančio krašto per dumblių lapo plotį sudėliokite morkų, agurko, tofu ir avokado juosteles. 5. Šlapiu pirštu šiek tiek sudrėkinkite kitą lapo kraštą. Pradėkite ridenti nuo arčiau jūsų esančios pusės, vyniokite kiek įmanoma tvirčiau. Įsitikinkite kad sudrėkintas lapo kraštas tvirtai prilipo prie viso suši suktinuko. Pakartokite procesą su likusiais lapais. 6. Suši suktinukus supjaustykite 2 cm pločio gabalėliais (rekomenduojame sušlapinti peilį - taip bus lengviau pjaustyti).

7. Patiekite su sojos arba teriyaki padažu bei marinuotu imbieru.

Skanaus!

Už receptą dėkojame organizacijai „Gyvi gali“ ir Challenge 22.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų