• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nors Kalėdos baigėsi, atėjo laikas rimtesniems patiekalams. Tiems, kas ryšis žengti šį rimtą  žingsnį, siūlyčiau pamėginti pasigaminti žuvies kukulaičių su džiovintų baravykų padažu.  

REKLAMA
REKLAMA

Du pagrindiniai ingredientai - šviežia gėlavandenė žuvis (puikiai tinka ištikimasis karpis) ir džiovinti baravykai (gali būti ir pernykščiai, ir net užpernykščiai), kurių reikia padažui. Dar pasirūpinkite kiaušiniu, 4-5 morkom, 2 svogūnais, majonezu, grietine, pieno šlakeliu, padžiūvusia bandele arba maltais džiūvėsiais, muskato riešutu bei kitais prieskoniais, aliejumi, druska.  

REKLAMA

Paruošiamieji darbai būtų  tokie. Prieš eidami į parduotuvę žuvies (karpio) pamerkite baravykus. Parsineštą žuvį nuvalykite, o jei nuvalė pardavėja, paprašykite, kad suvyniotų į atskirą paketėlį galvas ir kaulus, iš kurių reikės virti sultinį.

Kol sultinys (su keliom morkom, pipirais bei svogūno galva) verda, žuvies filė sumalkite su šviežios morkos ir svogūno gabalėliais. Pamerkite į pieną padžiūvusią bandelę arba džiūvėsėlius. Išmirkusius baravykus nuplaukite ir virkite nedideliame kiekyje vandens.

REKLAMA
REKLAMA

Kol baravykai verda, pabaikite gaminti kukulių masę: įmuškite kiaušinį, pasūdykite, įdėkite prieskonių (įvairių žolių, pradedant raudonėliu, baigiant kalendros lapeliais) ir piene išmirkytus džiūvėsius arba bandelę. Iš sultinio išimkite morkas ir pasidėkite atskirai. Svogūno galvą išmeskite, sultinį nukoškite ir supylę į švarų puodą užkaiskite. Kai užvirs, dėkite kukulius (juos bus lengviau suformuoti, jei rankas padrėkinsite vandeniu). Išvirę jie pabąla, bet norint įsitikinti, ar viskas tvarkoje, geriausia paragauti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kai kukuliai bus paruošti, grįžkime prie padažo. Smulkiai supjaustykite virtus baravykus (nuovirą išsaugokite, jis bus reikalingas!). Smulkiai supjaustykite nuo faršo atlikusį svogūną, smulkia trintuve sutarkuokite morką ir pakepkite ant aliejaus iš pradžių tik morką, paskiau pridėkite svogūną, dar vėliau baravykus, o po to užpilkite nuovirą ir troškinkite. Kai visi ingredientai suminkštės, įdėkite majonezo ir grietinės. Kiekį nustatykite pagal skonį. Geriau nepersistengti. Jei truks, visada galima pridėti, o jei bus per daug, neišimsite. Gardinkite prieskoniais. Nepamirškite muskato ir kalendros!

REKLAMA

Patiekalas valgomas šaltas. Kai kukuliai atvės, užpilkite padažą.  

Iš žuvies sultinio nesunkiai galite išsivirti žuvienės. Ypač jei virdami sultinį pasirūpinote nuskusti porą morkų ir jas išsaugojote. Užkaiskite sultinį. Per tą laiką nuskuskite kelias nedideles bulves ir smulkiai supjaustytas sumeskite į puodą su sultiniu. Kai bulvės apvirs, suberkite supjaustytas virtas morkas. Palaukite, kol sultinys sukunkuliuos ir atsargiai, kad nesušoktų gumuliukais, suberkite porą šaukštelių manų kruopų. Prieš valgant skanu įberti smulkiai supjaustytų prieskoninių žolių - petražolių, kalendros lapelių, krapų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų