• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Švediški kukuliai jau nuo seniausių laikų tapo tikra šios šalies pažiba. Išbandykite švediškus kukulius pasigaminti patys namuose, jie tikrai nepaliks abejingų. 

Švediški kukuliai jau nuo seniausių laikų tapo tikra šios šalies pažiba. Išbandykite švediškus kukulius pasigaminti patys namuose, jie tikrai nepaliks abejingų. 

REKLAMA

„Apie šiuos kukulius girdėjau daug liaupsų ir pagyrų. Kiekvienas nuvažiavęs į Ikea susigundo jų paragauti su bruknių uogiene. Nuvažiuoju ir aš ten, bet kukuliukų ten nevalgau. Ir esu juos gaminusi ne kartą ir ne du, bet šį kartą kiek kitoks jų variantas”, - sako recepto autorė.

Švediškiems kukuliams reikės: 400 gr. kiaulienos faršo, 300 gr. vištienos faršo, 1 svogūno, 2 kiaušinių, 100 ml. pieno, 120 gr. džiuvėsėlių maltų, 0.5 šaukštelio dž. čiobrelio, 0.5 šaukštelio druskos, 1 žiupsnelis maltų pipirų. 

Padažui: 4 šaukštai sviesto, 3 šaukštai miltų, 400 ml. jautienos sultinio.

Gaminimas:

Svogūną smulkiai supjaustykite ir pakepinkite keptuvėje su sviestu. Atvėsinkite.

Sumaišykite kiaulienos faršą su vištienos faršu, berkite prieskonius, džiuvėsėlius, dėkite svogūnus ir pilkite pieną.

REKLAMA
REKLAMA

Viską gerai išmaišykite.

Nulipdykite dviejų kąsnių kukuliukus ir dėkite į kepimo skardą. Kepkite iki 200 C. temp. įkaitintoje orkaitėje apie 30 min.

REKLAMA

Keptuvėje ištirpinkite sviestą, maišant suberkite miltus ir pastoviai maišant pakepinkite porą minučių.

Supilkite sultinį ir užvirinkite. Kai padažas šiek tiek sutirštės, užpilkite ant kukuliukų ir patroškinkite dar porą minučių.

Valgykite su bulvių koše ir bruknių uogiene.

Šaltinis: http://samciouzrasai.blogspot.se

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų