REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Iš seno žinome, kad vaisių žievė – skaidulinė medžiaga, kuri valo mūsų virškinimo traktą tarsi šluotelė“, - sako medikė Kristina Vaitkūnienė. Virtuvės šefas ir medikė sugriovė visus vaisius apipynusius mitus.

„Iš seno žinome, kad vaisių žievė – skaidulinė medžiaga, kuri valo mūsų virškinimo traktą tarsi šluotelė“, - sako medikė Kristina Vaitkūnienė. Virtuvės šefas ir medikė sugriovė visus vaisius apipynusius mitus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Esame įpratę nelupti obuolių, kriaušių, nes žinome, kad žievėje yra daug mikroelementų, vitaminų“, - sako K. Vaitkūnienė. Anot jos, obuolių žievėje esanti rūgštis mažina cholesterolio kiekį ir reguliuoja cukraus kiekį organizme. Todėl reikia valgyti su žievele.

REKLAMA

Taip organizmą veikia ir vynuogių žievelės. „Skanu yra valgyti keptą bananų žievę“, - priduria Kristina Vaitkūnienė.

Anot moters, jeigu kiviai naudojami salotose ar kokteiliuose, jų žievelės tai pat lupti nebūtina, tačiau svarbu labai gerai juos nuplauti.

Išsamiau žiūrėkite laidos „Kulinariniai triukai“ siužete.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų