REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

TV laidų „Svajonių sodai“ ir „Svajonių ūkis“ vedėja Aušra Tubienė paprastai pasakoja apie sodininkystę, bet šįkart ji prabilo kita tema. TV3 laidoje „Atliekų kultūra“ ji papasakojo, kodėl ji atsisakė paprastam žmogui įprastų dalykų: viryklės, puodų, indaplovės ir išmoko gyventi itin tvariai.

TV laidų „Svajonių sodai“ ir „Svajonių ūkis“ vedėja Aušra Tubienė paprastai pasakoja apie sodininkystę, bet šįkart ji prabilo kita tema. TV3 laidoje „Atliekų kultūra“ ji papasakojo, kodėl ji atsisakė paprastam žmogui įprastų dalykų: viryklės, puodų, indaplovės ir išmoko gyventi itin tvariai.

REKLAMA

„Kadangi aš dažniausiai nuo durų iki durų važinėdavau, vos paeidavau, poliklinikose valandų valandas sėdėdavau, vaistams leisdavau didžiausius pinigus. Man tai labai atsibodo, pradėjau ieškoti išeičių. Per dvejus metus numečiau apie 15 kilogramų, aišku, čia dar ne riba. Per dieną galiu nueiti apie 10 kilometrų.

Svarbiausia yra tai, kad man praktiškai nereikia viryklės, jokių puodų, indaplovę naudoju labai retai. Aš beveik neturiu šiukšlių, nes beveik neperku maisto su pakuotėmis. Su laiku pajaučiau, kad esu labai tvari“, – tikino laidos viešnia. 

REKLAMA
REKLAMA

Išgyvena iš paprastų produktų

Moteris laidos metu parodė, kaip išgyventi iš produktų, kuriuos pasigaminti nereikia sunaudoti daug resursų. Pavyzdžiui, sotumą galima pajausti ir suvalgius ekologiškos ūkininkų uogienės, kurią iš savo racionų žmonės šiais laikais dažnai išbraukia. 

REKLAMA

Tvarumas moters gyvenime atsirado jai pradėjus daugiau vartoti maistą, kurį žmonės tiesiog vadina užkandžiais. 

„Didžiąją dalį mano raciono užima augalinis maistas. Pas mus paplitusi teorija, kad augalinis maistas, vaisiai yra kenksmingi, kad juos galima valgyti tik iki 12 valandos, nes jie kenkia sveikatai. Šis maistas yra visai kitoks, jis yra laimingas, – juokiasi ji. – Greičiausiai dėl to kalbama, kad reikia atsisakyti fruktozės, cukraus, nes privalgome daug kotletų, mišrainių, o tik paskui vaisių ir cukrų. Vaisius mes turime valgyti vienus.

Aišku, taip išmokti gyventi labai sunku, bet įmanoma.“

Visą Aušros pasakojimą žiūrėkite vaizdo įraše, esančiame straipsnio pradžioje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų