REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Net nereikia abejoti, kad šokoladas yra vienas didžiausių malonumų – per metus pasaulyje suvartojama net 7.2 mln. tonų. Visgi dažnas smaližius nežino, kad šokolade galima rasti tiek kūnui, tiek organizmui labai žalingų medžiagų. Nors specialistai žmones ragina pienišką šokoladą pakeisti tamsiuoju, skoniu ir saldikliais besižavintys žmonės retai keičia įpročius.

Net nereikia abejoti, kad šokoladas yra vienas didžiausių malonumų – per metus pasaulyje suvartojama net 7.2 mln. tonų. Visgi dažnas smaližius nežino, kad šokolade galima rasti tiek kūnui, tiek organizmui labai žalingų medžiagų. Nors specialistai žmones ragina pienišką šokoladą pakeisti tamsiuoju, skoniu ir saldikliais besižavintys žmonės retai keičia įpročius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Sveiko gyvenimo specialistai primygtinai ragina žmones atsisakyti pieniško šokolado, o jį pakeisti organizmui naudingais saldėsiais. Vietoj šokolado rinkitės tamsųjį, kurį sudaro 70 proc. kakavos pupelių. Jose gausu antioksidantų, medžiagų, kurios didina azoto lygį kraujyje ir atpalaiduoja kraujagysles.

REKLAMA

Taip „tikras“ šokoladas gerina kraujotaką, mažina kraujospūdį, mažina aterosklerozės riziką, pravalo arterijas. Ir tai dar ne viskas – kavos pupelės padeda sumažinti cukraus kiekį kraujyje, mažina riziką susirgti diabetu.

Visgi dėkingųjų flavonoidų, kurie gerina organizmo savijautą, nėra nei pieniškame, nei baltajame šokolade. Čia naudingas medžiagas keičia cukrus ir pienas, kuris veikia priešingai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų