REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Obuolių pyragas – klasikinis rudens kepinys, tačiau šį kartą norime jums pasiūlyti receptą su netikėtais ingredientais. Tai puiki galimybė išbandyti virtuvėje kažką naujo, tad dalinamės šiuo įdomiu obuolių pyrago receptu!

Obuolių pyragas – klasikinis rudens kepinys, tačiau šį kartą norime jums pasiūlyti receptą su netikėtais ingredientais. Tai puiki galimybė išbandyti virtuvėje kažką naujo, tad dalinamės šiuo įdomiu obuolių pyrago receptu!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ingredientai:

 

  • Sviestas, 100 gr.
  • Kartusis šokoladas, 100 gr.
  • Graikiniai riešutai, 100 gr.
  • Miltai, 75 gr.
  • Rudasis cukrus, 250 gr.
  • Kakava, 50 gr.
  • Kepimo milteliai arba soda, 1,5 a.š.
  • Vanilinis cukrus, 1 pak.
  • Kiaušiniai, 3 vnt.
  • Grietinė, 125 gr.
  • Vidutinio dydžio obuoliai, 4 vnt.
  • Abrikosų uogienė, 75 gr.
  • Cukraus pudra, 1 a.š.

Gaminimas: 

  1. Sviestą ištirpinkite ir atvėsinkite, riešutus ir šokoladą stambiai sukapokite.
  2. Sumaišykite miltus, kakavą, cukrų, kepimo miltelius ir vanilinį cukrų.
  3. Išplakite kiaušinius su sviestu ir po truputį įmaišykite į miltų mišinį, sudėkite riešutus, šokoladą, grietinę.
  4. Sukrėskite masę į riebalais išteptą kepimo formą.
  5. Obuolius nuskuskite, pašalinkite sėklalizdžius. Kiekvieną obuolį padalinkite į keturias dalis ir supjaustykite riekutėmis (tačiau ne iki galo) ir išdėliokite ant tešlos.
  6. Kepkite vidutinio karštumo orkaitėje apie 45 minutes. Praėjus 25 minutėms, išimkite ir aptepkite obuolius uogiene ir baikite kepti.
  7. Atvėsusį pyragą pabarstykite cukraus pudra ir kakava.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų