REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Karamelė, sūrūs riešutai, šokoladas.... Kokios mintys aplankytų skanaujant šį pyragą ?Manau dauguma sutiktų, kad tai tikrai primena šokoladuką. Smaližių džiaugsmas – kitas pavadinimas, labai tinkantis šiam pyragui – keptas tinginys“, – sako recepto autorė Rita.

„Karamelė, sūrūs riešutai, šokoladas.... Kokios mintys aplankytų skanaujant šį pyragą ?Manau dauguma sutiktų, kad tai tikrai primena šokoladuką. Smaližių džiaugsmas – kitas pavadinimas, labai tinkantis šiam pyragui – keptas tinginys“, – sako recepto autorė Rita.

REKLAMA

Keptam snikeriniam tinginiui reikės: 100 g juodojo šokolado; 100 g pieniško šokolado; 1 indelio kondensuoto pieno su cukrumi; 100 g riešutinio arba paprasto sviesto; 280 g sausainių (tinka bet kokie šviesūs ir mažiau saldūs); 50 g sūdytų žemės riešutų.

GAMINIMAS

Kepimo indas 21 cm

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 *C temperatūros.

2. Sausainius sutrupinkite šiek tiek smulkiau nei tinginiui.

3. Riešutus dedame į smulkintuvą ir šiek tiek pasmulkiname.

4. Riešutų ir sausainių mases sumaišome ir užpilame tirpintu sviestu.

5. Kepimo indą išklojame popieriumi ir dedame sausainių masę. Truputį paspaudžiame.

6. Ant sausainių supilame kondensuotą pieną ir jį lygiai paskirstome.

7. Toliau dedame trupintą šokoladą, barstome riešutų.

8. Dedame į orkaitę ir kepame. Kepimo laikas priklauso nuo jūsų orkaitės tipo. Aš kepiau 35 minučių, nors recepto šaltinyje rašo kepti 20-25 min.

Pyragas turi paruduoti. Stebėkite, kad nesudegtų.

9. Pyragą pjaustome atvėsusį. Skanaus.

Receptą koregavau - pyragas saldus, kitą kartą dėsiu tik juodą ir kartų šokoladą. Šokolado galite dėti mažiau, sausainius rinkitės tik mažiau saldžius.

Šaltinis: Ritos receptai 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų