REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šaldikliai yra nepamainome, kai paruošėte per daug maisto ir norite jį išsaugoti vėlesniam laikui. Tačiau yra tam tikrų produktų, kurių geriau nešaldyti, nes jie praras savo skonį ar tekstūrą. Sudarėme maisto produktų, kurių neturėtumėte laikyti šaldiklyje, sąrašą!

Šaldikliai yra nepamainome, kai paruošėte per daug maisto ir norite jį išsaugoti vėlesniam laikui. Tačiau yra tam tikrų produktų, kurių geriau nešaldyti, nes jie praras savo skonį ar tekstūrą. Sudarėme maisto produktų, kurių neturėtumėte laikyti šaldiklyje, sąrašą!

REKLAMA

Yra keletas produktų, kuriuos visada turėtumėte laikyti šaldytuve, o ne šaldiklyje.

1. Sūris

Teoriškai sūris yra tinkamas šaldymui, tačiau greičiausiai jis praras savo tekstūrą, o kartu ir skonį, rašoma „Tips and tricks“.

2. Daržovės

Daržovės taip pat praras savo tekstūrą, kai bus sušaldytos. Šaldytos daržovės prasčiau išlaikys drėgmę, o dėl to jos gerai neišvirs ir neiškeps. Taip pat verta paminėti, kad skonis taip pat nebebus toks geras, kaip šviežių daržovių.

3. Konservai

Skardinių ar stiklainių su įvairiausiais konservais nereikia šaldyti. Juose yra pakankamai konservantų, vadinasi, papildomos pagalbos pratęsti jų galiojimo laiką, nereikia. Be to, yra gana didelė tikimybė, kad įdėjus į šaldiklį skardinė ar stiklainis sprogs!

REKLAMA
REKLAMA

4. Padažai su grietinėle

Nešaldykite grietinėlės padažų, nes užšaldžius grietinėlė atsiskirs. Tai reiškia, kad jūsų skanusis padažas nebus toks skanus, kai jį atitirpsite, o tai yra paprasčiausias maisto švaistymas. Tas pats pasakytina apie majonezą; užšaldžius patiekalus su juo, jis atsiskirs ir maistas praras savo skonį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų