REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Savaitgalį nustebinkite šeimą gardžiausiais patiekalais – meksikietiškomis enčiladomis su plėšyta kiauliena, o desertui – bananinėmis spurgytėmis su cukraus glazūra. Kaip žingsnis po žingsnio pagaminti šiuos patiekalus, pamatysite jau šio šeštadienio TV3 laidoje „Gardu gardu“.

Savaitgalį nustebinkite šeimą gardžiausiais patiekalais – meksikietiškomis enčiladomis su plėšyta kiauliena, o desertui – bananinėmis spurgytėmis su cukraus glazūra. Kaip žingsnis po žingsnio pagaminti šiuos patiekalus, pamatysite jau šio šeštadienio TV3 laidoje „Gardu gardu“.

REKLAMA

Meksikietiškos enčilados su plėšyta kiauliena

Padažui jums reikės:

  • 6-8 valg. šaukštų kokybiško alyvuogių aliejaus
  • 50 g saldžios paprikos miltelių
  • 50 g rūkytos saldžios paprikos miltelių
  • 25 g malto kumino
  • 1 valg. šaukšto aitriosios paprikos miltelių
  • 1 l kokybiško sultinio
  • 420 g smulkintų pomidorų Frulloro
  • 2 valg. šaukštų cukraus
  • 3 valg. šaukštų obuolių sidro acto

Taip pat reikės:

  • ~1 kg plėšytos kiaulienos
  • ~12-14 vnt nedidelių tortilijų
  • Kelių šaukštų kokybiško alyvuogių aliejaus
  • 400 g brandinto čederio
  • 400 g avių pieno sūrio

Padažui prie enčiladų reikės:

REKLAMA
REKLAMA
  • Keleto šaukštų grietinės
  • Šiek tiek žaliosios citrinos sulčių
  • Žiupsnelio druskos

Į aukštesnį  puodą supilkite alyvuogių aliejų, saldžiosios paprikos, rūkytos saldžiosios paprikos miltelius, maltą kuminą ir aitriosios paprikos miltelius. Kaitinant ant vidutinės kaitros, vis pamaišant, pakepinkite apie dvi minutes.

REKLAMA

Tada įpilkite šiek tiek sultinio, gerai išmaišykite, vėl įpilkite sultinio, vėl išmaišykite ir taip maišant, kad neliktų gumuliukų, supilkite visą sultinį. Sudėkite smulkintus pomidorus, įberkite cukraus, supilkite obuolių sidro actą, išmaišykite ir leiskite užkaisti.

Padažui užvirus, sumažinkite kaitrą iki vidutinės, kad vos burbuliuotų ir pagarinkite 10-15 minučių, kad šiek tiek nugaruotų.

Jei naudojate pirktą plėšytą kiaulieną, sudėkite ją į keptuvę (kartu su skysčiu), leiskite keletą minučių pašilti ir susmulkinkite mažais gabalėliais. Taip paruoštą kiaulieną palikite keptuvėje, kad mėsa sugertų skystį.

REKLAMA
REKLAMA

Kad būtų lengviau formuoti enčiladas, tortilijas lengvai apkepkite gerai įkaitintoje keptuvėje su kokybišku alyvuogių aliejumi.

Čederio ir avių pieno sūrius sutarkuokite per „burokinę“ tarką. Apkeptas tortilijas po vieną pamerkite trumpam į paruoštą padažą ir sudėkite į atskirą indą.

Į kepimo indą su šiek tiek aukštesniais kraštais įpilkite samtelį padažo ir paskirstykite jį tolygiai per visą indo dugną.

Ant padaže pamirkytos tortilijos išilgai dėkite paruoštą plėšytą kiaulieną, berkite sūrio mišinį ir tvirtai susukite į cilindro formą. Susuktą tortiliją dėkite į kepimo formą su padažu. Taip paruoškite visas tortilijas, kol indo dugnas bus užpildytas. Užpilkite dar porą samtelių padažo ir suberkite visą likusį sūrį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dėkite kepti į iki 180 °C laipsnių įkaitintą orkaitę su ventiliatoriaus funkcija ir kepkite apie 20 minučių.

Sumaišykite grietinę su šiek tiek žaliosios citrinos sulčių ir žiupsneliu druskos. Iškepusias enčiladas patiekite su grietinės padažėliu.

Skanaus!

Bananinės spurgytės su cukraus glazūra

Jums reikės:

  • 180 g miltų
  • 30 g nerafinuoto cukranendrių cukraus
  • 2 arb. šaukštelių kepimo miltelių
  • 0,5 arb. šaukštelio cinamono
  • 2 vnt. laisva laikomų vištų kiaušinių
  • 160 ml pieno
  • 1 valg. šaukšto ištirpinto sviesto
  • 1-2 vnt. labai gerai prinokusių bananų
  • 1-1,5 l aliejaus kepimui

Glaistui reikės:

  • 250 g cukraus pudros
  • 80 ml pieno
  • Šiek tiek cinamono
  • Šiek tiek vanilės ekstrakto

Į dubenį suberkite miltus, sudėkite cukrų, kepimo miltelius, cinamoną ir gerai išmaišykite. Į kitą dubenį įmuškite du kiaušinius, supilkite kambario temperatūros pieną, ištirpintą sviestą ir taip pat gerai išmaišykite. Išmaišytus sausus ingredientus supilkite į skystų ingredientų plakinį ir išmaišykite iki vientisos konsistencijos.

REKLAMA

Bananus supjaustykite nedideliais gabalėliais, suberkite į tešlą ir permaišykite.

Keptuvėje įkaitinkite kepimui skirtą aliejų iki 170 °C laipsnių. Ledų šaukšto arba tiesios šaukštelių pagalba formuokite nedideles spurgytes ir dėkite kepti į įkaitintą aliejų.

Atidžiai stebėkite temperatūrą ir palaikykite ją apie 170 °C, kad neprigertų riebalo ar nesudegtų. Spurgyčių kepimo laikas priklauso nuo jų dydžio, tad reikėtų stebėti jų kepimą individualiai.

Į dubenį suberkite cukraus pudrą, įpilkite vanilę, įberkite cinamoną, supilkite pieną ir viską gerai išmaišykite iki vientisos konsistencijos.

Iškepusias spurgytes meskite į pasiruoštą glazūrą, apvoliokite ir leiskite šiek tiek pastovėti.

Skanaus!

Laidą „Gardu gardu“ žiūrėkite kiekvieną šeštadienį 10:30 val. per TV3 televiziją!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų