REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Garsusis virtuvės šefas Gian Luca Demarco su TV3 laida „La maistas“ tęsia skaniausias kulinarines keliones po Lietuvą ir dalinasi gardžiausių patiekalų receptais. Artėjant Helovinui Gian Luca parodė, kaip pasigaminti vakarėliui puikiai tiksiančius užkandukus „pabaisiukus“ su dešrelėmis, o jei norisi saldžiai – su bananais.

Garsusis virtuvės šefas Gian Luca Demarco su TV3 laida „La maistas“ tęsia skaniausias kulinarines keliones po Lietuvą ir dalinasi gardžiausių patiekalų receptais. Artėjant Helovinui Gian Luca parodė, kaip pasigaminti vakarėliui puikiai tiksiančius užkandukus „pabaisiukus“ su dešrelėmis, o jei norisi saldžiai – su bananais.

REKLAMA

Tam, kad sužinotų viską apie vieną šios dienos simbolių – moliūgus, Gian Luca lankėsi Kaune, „Meilės ūkyje“, pas jo šeimininkus Ernestą ir Darių.

Ernesta išdavė, kad moliūgai yra idealiai visiems tinkanti daržovė, nes savyje talpina dvi, rodos, nesuderinamas savybes – yra labai maistingi, tačiau nekaloringi.

Šeimos ūkyje auga trijų skirtingų rūšių moliūgai: maistui, dekoracijoms ir šventiniai, puikiai tinkantys skaptavimui ir dekoracijoms Helovinui.

REKLAMA
REKLAMA

„Maistui skirti moliūgai yra labai turtingi savo vidumi. Kiti moliūgai – maži ir gražūs – naudojami dekoracijoms. O trečioji rūšis, turbūt, Lietuvoje yra pati populiariausia.

REKLAMA

Tai – šventiniai moliūgai, skirti Helovinui. Tai – gana ypatingi moliūgai, nes nors iš pažiūros ir atrodo dideli, juos uždėjus ant svarstyklių, pamatytume labai mažą skaičių“, – pasakojo Ernesta.

Sužinojęs daug įdomių faktų apie moliūgus, Gian Luca pasiraitojo rankoves ir parodė, kaip pasigaminti Helovyno vakarėliui puikiai tinkančius užkandukus – „pabaisiukus“, primenančius mumijas. Išbandykite patys – jie taps stalo pažiba.

Jei norite nesaldžios užkandukų versijos, gaminkite juos su dešrelėmis, o jei norisi pasmaližiauti – panaudokite bananus ir šokoladą.

REKLAMA
REKLAMA

Dešrelių ir bananų „pabaisiukai“ Helovinui

Reikės:

  • Šaldytos tešlos be mielių;
  • Dešrelių;
  • Bananų;
  • Šokolado;
  • 1 vnt. kiaušinio;
  • Rozmarinų druskos.

Gaminimo eiga:

Sluoksniuotą tešlą supjaustome plonomis juostelėmis. Kiekvieną dešrelę ir banano pusę apvyniojame tešlos juostelėmis kaip mumijas.

„Pabaisiukus“ guldome ant kepimo popieriaus, patepame kiaušiniu ir pagardiname rozmarinų druska. Kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 15-18 minučių. Skanaus!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų