REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Garsusis virtuvės šefas Gian Luca Demarco su TV3 laida „La Maistas“ tęsia kulinarines keliones po Lietuvą ir dalinasi neatsivalgomų patiekalų receptais. Šįkart šefas lankėsi Panevėžyje ir parodė, kaip pasigaminti sotų sumuštinį su jautiena ir burrata sūriu.

Garsusis virtuvės šefas Gian Luca Demarco su TV3 laida „La Maistas“ tęsia kulinarines keliones po Lietuvą ir dalinasi neatsivalgomų patiekalų receptais. Šįkart šefas lankėsi Panevėžyje ir parodė, kaip pasigaminti sotų sumuštinį su jautiena ir burrata sūriu.

REKLAMA

Gian Luca su laidos kūrybine komanda lankėsi Panevėžyje, kur susipažino su dviem draugais Vaidu ir Mariumi, kuriems idėja kepti sveikesnę duoną kilo susitikus ne bet kur kitur, o sporto salėje.

Kalbos apie sveiką mitybą ir prieinamus sveikesnius pasirinkimus paskatino įkurti „Velželio duoną“. Jų asortimente – 10 skirtingų duonos rūšių ir tik vieną jų draugai gamina pasitelkdami maišyklės pagalbą.

Kone populiariausias jų kepinys –  tikra lietuviška ruginė duona. Ji gaminama pagal Vaido močiutės receptą, kuris keliauja iš kartos į kartą.

REKLAMA
REKLAMA

Marius atskleidė, kad duonos gamyba nuo A iki Z užtrunka maždaug pusantros paros, tešla minkoma rankomis – draugai atskleidė, kad tikros naminės duonos su maišykle išmaišyti neįmanoma, nes tešla labai sunki ir kieta, o kepa ji 2,5 valandos.

REKLAMA

Susipažinęs su duonos gamybos ypatumais ir išbandęs savo jėgas duonos kepalo formavime, Gian Luca pakvietė į virtuvę, kur parodė, kaip pasigaminti gardų ir sotų sumuštinį.

Sotus sumuštinis su jautiena ir burrata sūriu

Reikės: kelių riekelių duonos; „Agaras“ jautienos nugarinės pjausnių; saulėje džiovintų pomidorų; burrata sūrio; raudonojo svogūno; pistacijų; česnako; čili pipiro; grūdėtų garstyčių; šviežio mairūno; druskos; pipirų; ghee sviesto.

Keptuvėje ištirpiname ghee sviestą. Dedame jautienos pjausnius ir kepame po kelias minutes iš abiejų pusių. Susmulkiname šviežią mairūną ir kelias skilteles česnako.

REKLAMA
REKLAMA

Mėsai iškepus, suvyniojame į foliją ir paliekame pastovėti 10 minučių. Į keptuvę beriame smulkintą mairūną ir česnaką. Dedame pistacijas ir pakepiname kelias minutes. Atidedame į šalį.

Smulkiai supjaustome raudonąjį svogūną ir pradedame formuoti sumuštinius. Ant duonos riekelės tepame garstyčių ir beriame smulkintą svogūną. Burrata sūrį pagardiname druska ir pipirais, supjaustome.

Dedame ant svogūnų ir pagardiname saulėje džiovintais pomidorais. Jautieną supjaustome plonais griežinėliais ir dedame ant sumuštinio. Papuošiame čili pipiro griežinėliais ir keptuvėje paruoštu pistacijų, mairūno ir česnako mišiniu. Skanaus!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų