REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kepenų suriebėjimas – dažna problema, kurios negydant gali kilti ir rimti sveikatos sutrikimai. Nors dauguma žmonių žino, kodėl taip nutinka, visgi, neretai su tuo susidūrus kyla klausimas, kaipgi galima sumažinti kepenų suriebėjimą ir pagerinti jų būklę?

Kepenų suriebėjimas – dažna problema, kurios negydant gali kilti ir rimti sveikatos sutrikimai. Nors dauguma žmonių žino, kodėl taip nutinka, visgi, neretai su tuo susidūrus kyla klausimas, kaipgi galima sumažinti kepenų suriebėjimą ir pagerinti jų būklę?

REKLAMA

Dietistas Mantas Liekis teigia, kad žmogaus kepenys suriebėja nuo kelių veiksnių: padidėjusio kūno svorio, netaisyklingų mitybos įpročių, prasto miego, streso, alkoholio ir kitų žalingų produktų vartojimo. 

„Kaip paprasčiausiai išspręsti šią problemą? Tai paprasčiausiai galima padaryti pakeitus savo gyvenimo įpročius, pavyzdžiui, atsisakius alkoholio, nustojus rūkyti, pagerinus miego kokybę, sumažinus stresą, padidinus baltymų, skaidulų, antioksidantų, kokybiškų angliavandenių ir sveikųjų riebalų suvartojimą“, – aiškina mitybos specialistas. 

Padėti pagerinti suriebėjusių kepenų būklę gali ir tam tikrų produktų įtraukimas į mitybos racioną.

Ką valgyti?

Kokių produktų  turėtų daugiau valgyti žmonės, M. Liekis apžvelgė nufilmavęs vaizdo įrašą, kuriuo pasidalino savo „Facebook“ paskyroje. 

REKLAMA
REKLAMA

„Jei norite sumažinti suriebėjusias kepenis į savo mitybą įtraukite daugiau vaisių, daržovių, produktų, kuriuose yra gausu skaidulų: lęšių, pilno grūdo kruopų, pupelių, žirnių, kukurūzų ir panašiai“, – sako jis. 

REKLAMA

Dietistas taip pat ragina sumažinti perdėtą cukraus, druskos, angliavandenių ir sočiųjų riebalų vartojimą.

Į mitybos racioną jis siūlo įtraukti ir daugiau žalios spalvos daržovių, smūčių, sojos, riebios žuvies, pavyzdžiui, lašišos, sardinių vartojimą. 

„Valgykite daugiau avižų, nes jos turi daug skaidulų. Taip pat riešutų: migdolų, braziliškų, makadamijos, anakardžių. Valgykite ir ciberžolę, moliūgus, saulėgrąžų sėklas, nes šiuose produktuose yra gausu antioksidantų.

Kad padidintumėte nesočiųjų riebalų normą, daugiau valgykite avokadų, alyvuogių aliejaus ir pačių alyvuogių. Galite į racioną įtraukti ir daugiau česnako, pradėti daugiau judėti, atlikti kardio ar jėgos pratimus bei sukurti kalorijų deficitą, kad numestumėte svorio ir pagerėtų bendri sveikatos rodikliai“, – pataria.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų