REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Garsusis virtuvės šefas Gian Luca Demarco su TV3 laida „La maistas“ tęsia kulinarines keliones po Lietuvą ir dalinasi gardžiausių patiekalų receptais. Artėjant Užgavėnėms, jis apsilankė Jono Basanavičiaus gimtinėje, kur kartu su laidos viešniomis gamino blynelius su šoninės ir bulvių pagardu.

Garsusis virtuvės šefas Gian Luca Demarco su TV3 laida „La maistas“ tęsia kulinarines keliones po Lietuvą ir dalinasi gardžiausių patiekalų receptais. Artėjant Užgavėnėms, jis apsilankė Jono Basanavičiaus gimtinėje, kur kartu su laidos viešniomis gamino blynelius su šoninės ir bulvių pagardu.

REKLAMA

Sekmadienį Gian Luca apsilankė Vilkaviškio rajone įsikūrusiame Jono Basanavičiaus gimtinės muziejuje. Čia dirbančios Agnė ir Giedrė ne tik aprodė signataro namus, papasakojo apie Lietuvos tautinio atgimimo ąžuolyną, kuris yra vienintelis toks visoje šalyje.

Iš arčiau susipažinęs su signataro J. Basanavičiaus gimtine, Gian Luca kartu su Agne ir Giedre parodė, kaip pasigaminti Užgavėnėms idealiai tinkančius blynus su šoninės ir bulvių pagardu.

Blyneliai su šoninės ir bulvių pagardu

Blynams reikės: 2 kiaušinių; 200 g rupių miltų; 150 ml pieno; žiupsnelio druskos.

REKLAMA
REKLAMA

Blynų pagardui reikės: majonezo Hellman’s Original; 150 g sūdytos šoninės; 2 vnt. bulvių; 2 vnt. kiaušinių; druskos; pipirų; šviežio čiobrelio.

REKLAMA

Į miltus mušame kiaušinius ir gerai išmaišome. Iš lėto pilame pieną į tešlą – ji neturi būti per skysta, geriau tirštesnė. Keptuvę įkaitiname, patepame lašiniu ar riebalais ir iškepame nedidelius blynelius.

Įkaitintoje keptuvėje apkepiname šoninę. Bulves supjaustome nedideliais kubeliais ir beriame į keptuvę. Bulvėms suminkštėjus, sumažiname ugnį ir įmušame kiaušinius. Viską gerai išmaišome ir perkeliame į dubenį.

Dedame kelis šaukštus majonezo, pagardiname čiobreliu, druska ir pipirais. Pagardą dedame ant blynų ir ragaujame. Skanaus!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų