REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Į TV3 eterį sugrįžo legendinis šefas Robertas Ščesnavičius ir kiekvieną sekmadienį kviečia pamatyti gardžiausius receptus laidoje „Su Robertu lengviau“.

Į TV3 eterį sugrįžo legendinis šefas Robertas Ščesnavičius ir kiekvieną sekmadienį kviečia pamatyti gardžiausius receptus laidoje „Su Robertu lengviau“.

REKLAMA

Kas kartą žiūrovai išvys dvi laidos rubrikas – „Kulinarinio detektyvo“ bei „Vasaros hito“. 

Pirmojoje Roberto pagaminto patiekalo paragavę žmonės bandys atspėti, iš kokių ingredientų jis susideda.

Antrosios rubrikos metu Robertas žiūrovus supažindins su patiekalais, tinkančiais karštoms vasaros dienoms.

Detektyviniai užkandukai su triušiena 

  • 50 g pakepintų pinijos riešutų; 
  • 100 g konservuotų artišokų; 
  • 2 v. š. maskarponės sūrio; 
  • 50 g ožkų sūrio; 
  • kelių lapelių baziliko; 
  • šakelės rozmarino; 
  • druskos pagal skonį; 
  • pipirų pagal skonį; 
  • žiupsnelio rudojo cukraus; 
  • šiek tiek cinamono; 
  • provanso žolelių pagal skonį; 
  • filo ar bet kurios labai plonos tešlos; 
  • 20 g sviesto; 
  • ir 500 g triušienos. 

Gaminimo eiga: 

Susmulkiname konservuotus artišokus, sudedame į indą su malta triušiena, pagardiname maskarponės sūriu, dedame ožkų sūrį, apkeptus riešutus, susmulkintą baziliką ir šiek tiek rozmarino, beriame druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį, žiupsnelį rudojo cukraus bei cinamono, žiupsnelį provanso žolelių.

REKLAMA
REKLAMA

 

Viską gerai išmaišome. Paruošę įdarą, pasiruošiame formeles kepimui: ištepame sviestu, sukarpome ar supjaustome filo tešlą (galite naudoti Jums patinkančią, ar pasigaminti patys – svarbiausia, kad ji būtų itin plona), dedame po keletą jos gabalėlių į formeles, sudedame įdarą ir kepame 15 min. 180 laipsnių temperatūroje.  

„Su Robertu lengviau“ – kiekvieną sekmadienį 10.30 per TV3!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų