REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Į TV3 eterį sugrįžo legendinis šefas Robertas Ščesnavičius ir kiekvieną sekmadienį kviečia pamatyti gardžiausius receptus laidoje „Lengviau su Robertu“.

Į TV3 eterį sugrįžo legendinis šefas Robertas Ščesnavičius ir kiekvieną sekmadienį kviečia pamatyti gardžiausius receptus laidoje „Lengviau su Robertu“.

REKLAMA

Kas kartą žiūrovai išvys dvi laidos rubrikas – „Kulinarinio detektyvo“ bei „Vasaros hito“. 

Pirmojoje Roberto pagaminto patiekalo paragavę žmonės bandys atspėti, iš kokių ingredientų jis susideda. Šį kartą profesionalus šefas visus ragaujančius vaišino grakščiais, bet gana sočiais užkandukais, kurių pagrindinis ingredientas – ypatingas sūris.

Antrosios rubrikos metu Robertas žiūrovus supažindins su patiekalais, tinkančiais karštoms vasaros dienoms. Pirmojoje laidoje vedėjas parodė, kaip pasigaminti lengvas salotas su vištiena ir arbūzais, kurias įvertino ir Roberto sūnus, kulinaras Tomas Ščesnavičius.   

„Kulinarinis detektyvas“: užkandukai su kepta vištiena ir dviejų rūšių sūriu

Patiekalui pagaminti reikės: 

  • 12 vnt. jau iškeptų tartalečių;
  • 30 g graikinių riešutų;
  • 1 vnt. vištienos file;
  • 2 vnt. burata sūrio;
  • 2 vnt. šaloto svogūnų;
  • 100 g džiovintų baravykų;
  • 50 g konjako;
  • juodųjų pipirų pagal skonį;
  • indiškų tanduri prieskonių pagal skonį
  • sūrio pipirų pagal skonį; 
  • 3 arbatinių šaukštelių aliejaus; 
  • 2 arbatinių šaukštelių knor padažo
  • ir 150 g čederio sūrio 

Išilgai perpjauname vištienos krūtinėlę, iš abiejų pusių ją apibarstome sūrio patiekalams skirtais pipiriukais, beriame druskos pagal skonį, indiškų tanduri prieskonių. Šiek tiek paspaudžiame, kad prieskoniai įsigertų į vištienos file, apipilame šlakeliu alyvuogių aliejaus ir kepame įkaitintoje orkaitėje apie 10 minučių.

REKLAMA
REKLAMA

 

Kol krūtinėlė kepa, gaminame toliau: supjaustome šaloto svogūnus bei vandenyje išmirkytus ir apvirtus baravykus ir kepame: pirmiausia, apkepame šiek tiek svogūnus, vėliau į keptuvę suberiame baravykus. Kai jau svogūnai ir baravykai apkepa, pilame šlakelį konjako ir knor padažo, dar šiek tiek pakepiname ir paliekame atvėsti.

Iškeptą vištienos krūtinėlę supjaustome mažais kubeliais, sudedame į dubenį: į jį taip pat dedame apkepintus baravykus su šaloto svogūnais, susmulkintą burata sūrį, supjaustytą čėderio sūrį ir viską išmaišome. Paruoštą masę sudedame į tartaletes, dekoruojame graikiniais riešutais ir kepame įkaitintoje orkaitėje 10 minučių. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų