REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
3
Lašišos ir daržovių karis (D. Ramoškaitės nuotr.)

Orams toliau vėstant ir vis daugiau laiko praleidžiant namuose, norisi maisto, kuris būtų kvapnus, šiltas ir sotus. Tad TV3 laidos „La maistas“ šefai Tomas ir Vylius bei laidos viešnia Dovilė dalinsis troškinių idėjomis ir praktiškais patarimais, kad patiekalai būtų itin gardūs.

3

Orams toliau vėstant ir vis daugiau laiko praleidžiant namuose, norisi maisto, kuris būtų kvapnus, šiltas ir sotus. Tad TV3 laidos „La maistas“ šefai Tomas ir Vylius bei laidos viešnia Dovilė dalinsis troškinių idėjomis ir praktiškais patarimais, kad patiekalai būtų itin gardūs.

REKLAMA

Dovilė, portalo lamaistas.lt redaktorė, sako mėgstanti ir gaminti, ir fotografuoti maistą, bet suktis ilgai virtuvėje jai nepatinka. Taigi, ji pasidalins genialiai paprasto patiekalo receptu. Dovilė gamins lašišos ir daržovių karį.

„Man labai patinka šis troškinys, nes jis stulbinamai greit pagaminamas. Su lašiša neskaniai pagamint galima tik vienu atveju –  ją pertroškinus. Lašiša dedama į troškinį paskutinė ir užtenka 4–5 minučių jai patroškint. Mėgstu spalvas, tad naudosiu moliūgą, papriką, brokolį. Galite laisvai varijuoti su ingredientais“, – apie savo patiekalą pasakojo Dovilė.

Nuolatinis laidos „La maistas“ šefas, grilio ekspertas Vylius Blauzdavičius gamins sotų troškinį su šonine, bet jam suteiks azijietiško skonio. Šio troškinio išskirtinumas, kad troškinama tik mėsa be jokių daržovių. Bulvės garnyrui bus patiekiamos atskirai.

REKLAMA
REKLAMA

„Kai troškinsite, neuždenkite dangčiu, reikia, kad skystis nugaruotų“, – pataria Vylius. Jis taip pat pademonstruos, kaip namų sąlygomis išsirūkyti šoninę.

REKLAMA

Kitas nuolatinis laidos šefas Tomas Rimydis gamins triušio perloto su daržovėmis. Skamba gana egzotiškai, o skonis tiesiog neįtikėtinas!

„Perlines kruopas reikia nuplauti ir užpylus šaltu vandeniu palikti per naktį išbrinkti. Jos suminkštės ir gaminimo procesas pagreitės. Kad kruopos įgautų daugiau skonio, pirmiausia, jas reikėtų apkepti ant sviesto kartu su prieskoniais ir mėsa, ir tik tada pilti sultinį bei troškinti“, – pataria profesionalus virtuvės šefas Tomas Rimydis.

Dar daugiau patarimų ir receptų – sekmadienį 9.30 val. laidoje „La maistas“ per TV3.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų