REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pusryčiai 12 dienos, o vakarienė 12 nakties? Su tokia realybe susiduria kai kurie Santaros klinikų ligoniai. Klinikos aiškina, kad taip buvo nutikę dėl darbuotojų stygiaus – trūksta virėjų, padėjėjų ir maisto ligoniams išvežiotojų. Tad norint užtikrinti, kad maistą pacientai gautų laiku, virtuvėje tenka suktis ir patiems gydytojams.

Pusryčiai 12 dienos, o vakarienė 12 nakties? Su tokia realybe susiduria kai kurie Santaros klinikų ligoniai. Klinikos aiškina, kad taip buvo nutikę dėl darbuotojų stygiaus – trūksta virėjų, padėjėjų ir maisto ligoniams išvežiotojų. Tad norint užtikrinti, kad maistą pacientai gautų laiku, virtuvėje tenka suktis ir patiems gydytojams.

REKLAMA

Ligoninėje pusryčiai nekelia apetito – košė labiau primena drebučius, o vegeratiškai besimaitinanti moteris skundėsi, kad savo patiekaluose rado mėsos, nors pabrėžė jos nevalganti.

Kai kurie Santarų klinikų pacientai skundžiasi ne tik dėl maisto kokybės – valgio tenka ir gerokai palaukti. Vaikų ligoninėje mažieji ligoniai pusryčius gauna 12 dienos. Nusikelia tiek pietų, tiek vakarienės laikas – pacientai vakarieniauja dešimtą ar net dvyliktą valandą nakties. Santaros klinikos teisinasi, kad maistas vėluoja dėl darbuotojų trūkumo. 

Ypač trūksta padėjėjų ir virėjų. Maisto išvežiotojų taip pat“, – sako Santaros klinikų docentė Donata Ringaitienė.

REKLAMA
REKLAMA

Santaros klinikos nuo birželio 1 dienos maistą ligoniams gamins ir tieks pačios. Klinikos apsirūpino moderniausia ir naujausia įranga. Tik kodėl klinikos technika apsirūpino, o ne darbuotojais ne?  

REKLAMA

Įvyko nenumatyti dalykai. Buvo sukomplektuota, bet deja, darbuotojų dalis pasirašę sutartis, tiesiog jas nutraukė“, – teigia D. Ringaitienė.

Pasak Santaros klinikų atstovų, trūksta daugiau nei trečdalio darbuotojų – iki 10 darbuotojų kiekvienoje pozicijoje – virėjų, padėjėjų, maisto išvežiotojų. 

Ir pačiai tenka toje virtuvėj pabūti, ir nieko tokio“, – sako Santaros klinikų gydytoja dietologė Edita Gavelienė.

Maisto gaminimo ir tiekimo problemos ligoniams apima visas Santarų klinikas – tai reiškia, kad maisto laiku gali negauti tiek vaikai, tiek, pavyzdžiui, onkologinėmis ligomis sergantys pacientai.

REKLAMA
REKLAMA

Bus sutrikimų dar kažkiek tai, taip bus. Tai tie, kas ruošiasi atvykti į Santaros klinikas maitinimosi galimiems laiko sutrikimams reikėtų būti nusiteikus“ , – teigia E. Gavelienė.

Tačiau kai kurie pacientai atvažiuoja iš labai toli ir ne visi turi artimųjų. Klinikos žada, kad tokiems pacientams padės personalas. 

Skyriai turės pasiruoštus budinčius gaminius, maistą, kurį galės patiekti kiekvienam pacientui laiku, ypatingai tiems, kuriems tai reikalinga pagal jų sveikatos būklę“, – aiškina gydytoja dietologė.

Santaros klinikos žada ne tik kuo greičiau spręsti darbuotojų trūkumo ir maisto ligoniams pristatymo problemą, bet ir geresnę maisto kokybę.

Daugiau detalių ieškokite TV3 žinių reportaže, esančiame straipsnio pradžioje. 

tv3.lt

Mes turim ubago mentalitetą, daug kas teigia :svarbiausia gydymas, ne pavalgyti atvažiavot, čia ne restoranas...Mums kelia šoką,kai kitose šalyse, ateina ir suderina visos dienos meniu ir jiems tai norma, o mes patenkinti jei košę atneša tokią, kad žiūri ir nesupranti, kaip galima taip sugadinti.
Ką reiškia - Įvyko nenumatyti dalykai ? , tai jei nemokate planuoti ir organizuoti, tai čia ne pacientų problema, kodėl jie turi jausti pasekmes dėl kai kurių žmonių negebėjimų.
Nemokės niekas taip pagaminti,todėl niekas neina.
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų