• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rytoj 17 val.Vilniuje antrą kartą vyks Tarptautinis barmenų flairingo turnyras, kuriame baro meistrai varžysis tarpusavyje ir demonstruos savo sugebėjimus žongliruodami buteliais bei ruošdami kokteilius.

REKLAMA
REKLAMA

Turnyre dalyvaus daugkartiniai įvairių čempionatų prizininkai iš Italijos, Latvijos, taip pat dalyviai iš Lietuvos ir kitų šalių.

REKLAMA

„Renginio tikslas - įvertinti ir išrinkti geriausią tarptautinio lygio flairingo meistrą, taip pat populiarinti šį daug kruopštaus pasiruošimo ir kantrybės reikalaujantį darbą Lietuvoje. Šiais metais flairingo turnyre dalyvaus tikri šios srities profesionalai - Marco Canova iš Italijos ir Ivars Rutkovskis iš Latvijos, kurie privers pasitempti mūsų šalies barmenus“, - sako Tarptautinio barmenų flairingo turnyro iniciatorius ir komisijos narys Artūras Grigorjevas.

REKLAMA
REKLAMA

Turnyro atrankos metu kiekvienam dalyviui bus skiriamos 5 minutės paruošti du skirtingus kokteilius su gėrimais „Vana Tallinn“ ir „Plantation Rum“. Vienas kokteilis bus ruošiamas darbinio flairingo stiliumi, kurį barmenas paprastai naudoja prie baro aptarnaudamas klientus. Kitas kokteilis – parodomojo flairingo stiliumi, kai demonstruojami sudėtingi ir įvairūs triukai, atliekami šou pasirodymuose ir varžybose.

Į finalą bus atrinkti 5 geriausi dalyviai, kurie varžysis dėl trijų prizinių vietų. Finaliniame etape dalyviai parodys naują programą ruošdami papildomus du kokteilius. Trys geriausi baro meistrai bus apdovanoti turnyro diplomais ir piniginiais prizais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tarptautinio barmenų flairingo turnyro dalyvių techninį atlikimą bei gebėjimą pristatyti ir reklamuoti produktą ruošiant kokteilius vertins komisija, kurią sudaro šio renginio iniciatorius, prestižinių varžybų prizininkas, „Tarptautinio barmenų centro“ įkūrėjas ir vadovas Artūras Grigorjevas, kompanijos „Liviko“ rinkodaros direktorė Eiva Pocienė ir ne kartą tarptautiniuose turnyruose teisėjavusi prekės ženklo specialistė Aleksandra Miller.

„Dažnai galvojama, kad barmeno darbas nėra sudėtingas ir jį gali dirbti kone kiekvienas. Iš tiesų ši profesija reikalauja daug žinių, meistriškumo ir praktikos. Džiaugiuosi, kad tokie renginiai vyksta Lietuvoje ir prisideda prie barmenų profesijos populiarinimo bei kvalifikacijos kėlimo“, - teigia UAB „Liviko“ rinkodaros direktorė ir turnyro komisijos narė Eiva Pocienė.

Flairingas – tai populiarus barmenų darbo stilius visame pasaulyje, dar vadinamas žongliravimu buteliais, kuris egzistuoja jau 150 metų. Pagrindinis barmeno tikslas – ne tik nepriekaištingai atlikti triukus, bet ir gerai paruošti kokteilius. Pirmasis Tarptautinis barmenų flairingo turnyras Lietuvoje vyko 2007 metais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų