REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Pūkučiai“ puikiai tinka labai išalkusiems valgytojams pamaitinti, šalia jų patiekiant keptų bulvių, pomidorų skiltelių ir marinuotų agurkų griežinėlių“, sako tinklaraščio „Mukatanas“ autorė.

„Pūkučiai“ puikiai tinka labai išalkusiems valgytojams pamaitinti, šalia jų patiekiant keptų bulvių, pomidorų skiltelių ir marinuotų agurkų griežinėlių“, sako tinklaraščio „Mukatanas“ autorė.

REKLAMA

14 pūkučių reikės: 750 g maltos kiaulienos mentės; 1 didelio nulupto svogūno (supjausčius – 120 g) + aliejaus svogūnui apkepti + šiek tiek druskos; 1 didelio kiaušinio; 40–45 ml sultinio; druskos ir maltų juodųjų pipirų; 200 g batono (apie 14 riekučių be plutelių).

Kiaušinio plakiniui: 1 kiaušinio; 2–3 valgomųjų šaukštų šalto vandens.

Kepimui: aliejaus, kad kepant apsemtų kukulius. 

1. Maltą mėsą sumaišykite su pakepintais svogūnais, supjaustytais nedideliais kubeliais.

2. Į masę įmuškite kiaušinį, supilkite sultinį ir išmaišykite. Pagardinkite maltais juodaisiais pipirais ir druska, jei reikia. Mėsos masę palikite 10 minučių išbrinkti.

3. Masę padalinkite į 14 dalių ir vandeniu sudrėkintomis rankomis darykite kukulius. Po to juos vienai sekundei pamerkite į kiaušinio ir vandens plakinį ir pavoliokite batono kubeliuose (supjaustytuose - 5x5 mm). 

REKLAMA
REKLAMA

4. Kepkite gerai įkaitintuose riebaluose. Nepamirškite patikrinti, ar aliejus pakankamai įkaitęs: įmeskite baltos duonos ar batono gabalėlį, per minutę jis turėtų pagelsti ir pasidaryti traškus.

Jei duona per greitai pagelsta, sumažinkite kaitrą. Po to pūkučius 10–15 minučių įdėkite į orkaitę įkaitintą iki 200 laipsnių. Jei reikia, kepant pridenkite folija. Skanaukite ir mėgaukitės kiauliena, nes šie kukuliukai tikrai to verti – traški išorė ir sultingas vidus, kas gali atsispirti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų