REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 5 vienetai bulvių
  • 5 vienetai juodųjų pipirų (žirneliais)
  • 4 vienetai laurų lapų (džiovinti lapeliai)
  • 1 vienetas morkų
  • 2 vienetai svogūnų
  • 1 stiklinė žirnių (skaldyti)
  • 100 gramų kiaulės lašinių (rūkyti)
  • 1.5 litro vandens
  • šiek tiek druskos
  • šiek tiek grietinės

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Skaldytus žirnius reikia pasiruošti iš anksto. Nuplauname juos, užpilame karštu vandeniu ir paliekame brinkti geroms 4 valandoms.

    Į verdantį vandenį metame kubeliais supjaustytas bulves, riekutėmis supjaustytą morką, vieną svogūno galvą ir suberiame išbrinkusius žirnius. Įberiame druskos pagal skonį, juoduosius pipirus ir lauro lapus. Viską verdame kol visos daržovės bus minkštos. Tuomet pasiruošiame spirgučius.

    Rūkytus lašinukus supjaustome kubeliais ir kepiname keptuvėje kol gražiai apkeps ir išsiskirs riebalai. Tada į keptuvę suberiame smulkiais kubeliais pjaustytą svogūną ir pakepiname kol jis gražiai pagels.

    Tuomet visą keptuvės turinį supilame į puodą. Išjungiame ugnį. Paragaujame. Jei trūksta druskos, įberiame pagal savo skonį.

    Žirnienę pagardiname grietinės šaukštu vienai lėkštei, arba daugiau, kaip širdis geidžia. :)

    PS: spirgučiams vietoj rūkytų lašinukų puikiai tiks ir šalto rūkymo šoninė.

Autorius: G.

INGREDIENTAI:

  • 5 vienetai bulvių
  • 5 vienetai juodųjų pipirų (žirneliais)
  • 4 vienetai laurų lapų (džiovinti lapeliai)
  • 1 vienetas morkų
  • 2 vienetai svogūnų
  • 1 stiklinė žirnių (skaldyti)
  • 100 gramų kiaulės lašinių (rūkyti)
  • 1.5 litro vandens
  • šiek tiek druskos
  • šiek tiek grietinės

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Skaldytus žirnius reikia pasiruošti iš anksto. Nuplauname juos, užpilame karštu vandeniu ir paliekame brinkti geroms 4 valandoms.

    Į verdantį vandenį metame kubeliais supjaustytas bulves, riekutėmis supjaustytą morką, vieną svogūno galvą ir suberiame išbrinkusius žirnius. Įberiame druskos pagal skonį, juoduosius pipirus ir lauro lapus. Viską verdame kol visos daržovės bus minkštos. Tuomet pasiruošiame spirgučius.

    Rūkytus lašinukus supjaustome kubeliais ir kepiname keptuvėje kol gražiai apkeps ir išsiskirs riebalai. Tada į keptuvę suberiame smulkiais kubeliais pjaustytą svogūną ir pakepiname kol jis gražiai pagels.

    Tuomet visą keptuvės turinį supilame į puodą. Išjungiame ugnį. Paragaujame. Jei trūksta druskos, įberiame pagal savo skonį.

    Žirnienę pagardiname grietinės šaukštu vienai lėkštei, arba daugiau, kaip širdis geidžia. :)

    PS: spirgučiams vietoj rūkytų lašinukų puikiai tiks ir šalto rūkymo šoninė.

Autorius: G.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų