INGREDIENTAI:
- šiek tiek juodųjų pipirų
- šiek tiek muskato
- 3 vienetai petražolių (šakelės)
- 1 vienetas svogūnų
- 200 gramų kiaulės faršo
- 1 vienetas kiaušinių
- 1 vienetas kiaušinių (aptepimui)
- 4 vienetai kiaušinių (kietai virti)
- 1 valgomasis šaukštas kvietinių miltų
- šiek tiek druskos
- 300 gramų tešlos (sluoksniuota)
- šiek tiek sezamo sėklų
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Orkaitė įkaitinama iki 190 laipsnių pagal Celsijų.
Sumaišykite maltą mėsą (faršą) su kiaušiniu, smulkiai supjaustytomis petražolėmis, druska ir pipirais, įdėkite truputį ( 1-2 žiupsnelius) muskato riešuto ir smulkiai supjaustytą svogūną.
Išmaišykite. Vyniotinio įdaras paruoštas.
Kepimo formą patepkite augaliniu aliejumi.
Paberkite stalą miltai ir iškočiokite tešlą į stačiakampį (~ 2.5 mm storio). Atsargiai įdėkite į formą. Tešlos kraštai turi laisvai kabėti iš formos.
Ant tešlos sudėkite įdarą, ant įdaro tolygiai centre padėkite po 2 kiaušinius.
Sujunkite tešlos kraštus, o tešlos perteklių nupjaukite.
Patepkite suplaktu kiaušiniu.
Kepkite 30-40 minučių arba kol suminkštės (bet būkite įdėmios, viskas priklauso nuo jūsų orkaitės).
Ingredientų kiekis dviems vyniotiniams.
SkAnAuS!
Autorius: Irina
REKLAMA