Nuostabaus skonio tortukas, kuris toks gaiviai vasariškas.
INGREDIENTAI:
- Kremui:
 - 500 gramų maskarponės sūrio
 - 1 stiklinė cukraus pudros
 - 5 valgomieji šaukštai kapučino miltelių
 - 30 gramų želatinos
 - 250 gramų grietinėlės
 - 50 mililitrų vandens
 - Biskvitui:
 - 4 vienetai kiaušinių
 - 90 gramų cukraus
 - 350 gramų miltai
 - 120 gramų sviesto
 - 2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
 - 2 arbatiniai šaukšteliai kakavos
 - Papuošimui:
 - 1 sauja vaisių
 
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
REKLAMA
  
  REKLAMA
     
 Porcijų skaičius: 1
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Pirmiausia kepu biskvitą: kiaušinius išplaku su cukrumi iki standžių putų.
 - Į kiaušinius dedu kambario temperatūros sviestą ir vėl išplaku.
 - Kepimo miltelius sumaišau su miltais ir suberiu į masę, tada vėl viską gerai išplaku. Dedu kakavos miltelius ir vėl išmaišau.
 - Biskvitą kepu 180C temp 25 - 30 minučių.
 - Gaminu kremą: grietinėlę išplaku su cukraus pudra iki standžių putų.
 - Į grietinėlę dedu 400 gramų maskarponės sūrio ir vėl plaku. Beriu kapučino miltelius.
 - Želatiną užpilu šiltu vandeniu, išbrinkusią pilu į kremą ir išmaišau, palieku 15 minuąių
 - Surenku tortą: atvėsusį biskvitą perpjaunu į 2 dalis. Dedu į formą vieną dalį biskvito ir pilu kremo, kad apsemtų. Dedu kitą dalį biskvito ir vėl pilu kremą. Palieku sustingti.
 - Puošiu: sustingusį tortą apteptu likusiu sūrio kremu ir aplipdau šokolado drožlėmis. Torto viršų apipurškiu sūrio kremu ir komponuoju vaisiais, bei melisos lapeliais.
 
REKLAMA
 
  
