REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Labai lengvai ir greitai pagaminamas pyragas. Kvapnus ir be galo skanus.

INGREDIENTAI:

  • Tešlai:
  • 250 gramų kvietinių miltų
  • 200 gramų sviesto
  • 0.5 stiklinės cukraus
  • 1 vienetas kiaušinių
  • 0.5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
  • Įdarui:
  • 1 kilogramas slyvų
  • 400 gramų varškės
  • 1 stiklinė kondensuoto pieno
  • 2 vienetai kiaušinių
  • 1 vienetas citrinų (be kauliukų)
  • 1 žiupsnelis pabarstukų

Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.

REKLAMA
REKLAMA

Porcijų skaičius: 12

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Kiaušinius išsukame su cukrumi, supilame sviestą.
  2. Po truputį beriame miltus, kepimo miltelius ir išminkome tešlą. 1 val. laikome šaltai.
  3. Tada iškočiojame 5 mm storio lakštą. Jį įklojame į sviestu pateptą atsegamą kepimo formą.
  4. Įdarui varškę ir citriną sumalame mėsmale.
  5. Kiaušinius išplakame.
  6. Į varškės masę įmaišome kondensuotą pieną ir išplaktus kiaušinius. Viską sukrečiame į atsegamą kepimo formą ant tešlos lakšto.
  7. Slyvas perpjauname per pusę, išimame kauliukus ir dar kartą perpjauname per pusę. Slyvų ketvirčius įspaudžiame į varškės-kiaušinių masę.
  8. Kepame 200 - 220 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 - 40 min.
  9. Iškepusį pyragą apibarstome pabarstukais.

Autorius: Eglė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų