Niekada neteko ragauti persimonų, tad susigundžiau kažką su jais pagaminti. Ir nenusivyliau.
INGREDIENTAI:
- 200 gramų varškės (riebios)
 - 2 vienetai kiaušinių
 - 100 mililitrų pieno
 - 1 vienetas persimonų
 - 2 valgomieji šaukštai bulvių krakmolas
 - 2 valgomieji šaukštai manų kruopų
 - 1 valgomasis šaukštas rudojo cukraus
 - 20 gramų sviesto
 - 1 sauja malti džiūvėsėliai
 
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
REKLAMA
  
  REKLAMA
     
 Porcijų skaičius: 3
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Manų kruopas užpilti pienu ir pabrinkinti 10 - 15 min.
 - Į varškę įmušti kiaušinius, įberti cukraus, išmaišyti iki vienalytės masės. Suberti krakmolą, išbrinkusius manus, vėl išmaišyti.
 - Persimoną nulupti, sutarkuoti stambia tarka, tarkius sukrėsti į varškės masę.
 - Orkaitę įkaitinti iki 180 C laipsnių. Kepimo formą ištepti sviestu ir pabarstyti džiūvėsėliais.
 - Varškės masę krėsti į paruoštą formą ir šauti į orkaitę 35 minutėms.
 - Leisti atvėsti 7 - 10 min. Tada išimti iš formos ir tiekti.
 
REKLAMA
 
  
