REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 70 gramų cukraus (+ 2 šaukštai)
  • 1 vienetas vanilės (lazdelės)
  • 300 gramų vyšnių (šaldytos/šviežios)
  • 250 mililitrų pieno (3,2 % riebumo)
  • 250 mililitrų grietinėlės (30 % riebumo, plakta)
  • šiek tiek juodojo šokolado (tarkuotas)
  • 3 valgomieji šaukštai grietinės (18 % riebumo)
  • 4 arbatiniai šaukšteliai želatinos
  • 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Iš nurodytų ingredientų kiekių gausis maždaug 3 porcijos.
    Sumaišykite želatiną su 2 šaukštais vandens ir atidėkite.
    Supilkite į puodą grietinėlę, pieną, 70 g cukraus, vanilinį cukrų ir įdėkite vanilės lazdelę.
    Viską, nuolat maišant, kaitinkite, kol ištirps cukrus.
    Tuomet užvirinkite ir nukelkite nuo ugnies.
    Išimkite vanilės lazdelę, sudėkite išbrinkusią želatiną ir intensyviai maišykite, kol gausis vientisa masė.
    Gautą masę supilstykite į 3 šalčiui bei karščiui atsparius indelius ir palikite atvėsti.
    Atvėsusius desertus uždenkite folija ir palikite per naktį šaldytuve.
    Vyšnių putėsiams išimkite iš vyšnių kauliukus.
    Vyšnias be kauliukų sutrinkite ir blenderio pagalba sumaišykite su grietine bei 2 kupinais šaukštais cukraus.
    Vyšnių putėsius padėkite į šaldytuvą.
    Kitą dieną išimkite desertus iš indelių ir sudėkite į lėkštutes.
    Kad desertai geriau išsiimtų iš indelių, įmerkite 2-3 s. indelius į karštą vandenį.
    Apibrastykite tarkuotu šokoladu ir šalia patiekite vyšnių putėsius.
    Skanaus.

Autorius: Ligita

INGREDIENTAI:

  • 70 gramų cukraus (+ 2 šaukštai)
  • 1 vienetas vanilės (lazdelės)
  • 300 gramų vyšnių (šaldytos/šviežios)
  • 250 mililitrų pieno (3,2 % riebumo)
  • 250 mililitrų grietinėlės (30 % riebumo, plakta)
  • šiek tiek juodojo šokolado (tarkuotas)
  • 3 valgomieji šaukštai grietinės (18 % riebumo)
  • 4 arbatiniai šaukšteliai želatinos
  • 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Iš nurodytų ingredientų kiekių gausis maždaug 3 porcijos.
    Sumaišykite želatiną su 2 šaukštais vandens ir atidėkite.
    Supilkite į puodą grietinėlę, pieną, 70 g cukraus, vanilinį cukrų ir įdėkite vanilės lazdelę.
    Viską, nuolat maišant, kaitinkite, kol ištirps cukrus.
    Tuomet užvirinkite ir nukelkite nuo ugnies.
    Išimkite vanilės lazdelę, sudėkite išbrinkusią želatiną ir intensyviai maišykite, kol gausis vientisa masė.
    Gautą masę supilstykite į 3 šalčiui bei karščiui atsparius indelius ir palikite atvėsti.
    Atvėsusius desertus uždenkite folija ir palikite per naktį šaldytuve.
    Vyšnių putėsiams išimkite iš vyšnių kauliukus.
    Vyšnias be kauliukų sutrinkite ir blenderio pagalba sumaišykite su grietine bei 2 kupinais šaukštais cukraus.
    Vyšnių putėsius padėkite į šaldytuvą.
    Kitą dieną išimkite desertus iš indelių ir sudėkite į lėkštutes.
    Kad desertai geriau išsiimtų iš indelių, įmerkite 2-3 s. indelius į karštą vandenį.
    Apibrastykite tarkuotu šokoladu ir šalia patiekite vyšnių putėsius.
    Skanaus.

Autorius: Ligita

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų