REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 1 vienetas kiaušinių
  • 175 gramai kvietinių miltų
  • 1 valgomasis šaukštas vandens
  • 0.5 arbatinio šaukštelio druskos
  • 110 gramų sviesto

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Įdarui reikės:
    180 g rūkytų lašinukų,supjaustytų kubeliais,
    80 g tarkuoto sūrio,
    1 kiaušinio,
    250 g grietinelės arba pieno,
    druskos,
    pipirų,
    muskato riešuto.

    Reikia persijoti miltus ir įmaišyti druskos, po to supjaustyti labai šaltą svietą nedideliais gabaliukais, ir pirštais atsargiai įtrinti sviestą į miltus, kol neliks didelių gabalėlių. Padaryti tešlos viduryje įdubimą ir supilti suplaktą kiaušinį. Mentele atsargiai išmaišyti tešlą, kol taps panaši į trupinius ir ims lipti i vieną gumulą. Tada suformuoti tešlą į gumulą, įvyniot į plėvelę ir palikti šaldytuve 1 val.

    Ant miltuoto paviršiaus iškočioti maždaug 5 mm storio lakštą. Tešlą suvynioti ant kočėlo ir atsargiai įkloti į kepimo formą. Švelniai prispausti pirštais, kad neliktų tarpų. Nupjauti tešlos perteklių. Subadyti šakute dugną. Kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai pagels, maždaug apie 10 min. Po to dugną patepti suplaktu kiaušiniu ir dar pakepti 2 - 3 minutes, kad išsilydytų skylutės.

    Verdančiame vandenyje apvirti lašinukus, galima apvirtus dar paskrudinti keptuvėje.

    Suplakti kiaušinį su pienu ar grietinėle, pagardinti druska, pipirais ir muskato riešutu. Tada sudėti lašinukus į pyragą, užbarstyti tarkuotu sūriu ir supilti pieną. Kepti 180 laipsnių orkaitėje, kol pyrago viršus gražiai pagels. Patiekti karštą.

    SKANAUS!!!

Autorius: sandra

INGREDIENTAI:

  • 1 vienetas kiaušinių
  • 175 gramai kvietinių miltų
  • 1 valgomasis šaukštas vandens
  • 0.5 arbatinio šaukštelio druskos
  • 110 gramų sviesto

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Įdarui reikės:
    180 g rūkytų lašinukų,supjaustytų kubeliais,
    80 g tarkuoto sūrio,
    1 kiaušinio,
    250 g grietinelės arba pieno,
    druskos,
    pipirų,
    muskato riešuto.

    Reikia persijoti miltus ir įmaišyti druskos, po to supjaustyti labai šaltą svietą nedideliais gabaliukais, ir pirštais atsargiai įtrinti sviestą į miltus, kol neliks didelių gabalėlių. Padaryti tešlos viduryje įdubimą ir supilti suplaktą kiaušinį. Mentele atsargiai išmaišyti tešlą, kol taps panaši į trupinius ir ims lipti i vieną gumulą. Tada suformuoti tešlą į gumulą, įvyniot į plėvelę ir palikti šaldytuve 1 val.

    Ant miltuoto paviršiaus iškočioti maždaug 5 mm storio lakštą. Tešlą suvynioti ant kočėlo ir atsargiai įkloti į kepimo formą. Švelniai prispausti pirštais, kad neliktų tarpų. Nupjauti tešlos perteklių. Subadyti šakute dugną. Kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai pagels, maždaug apie 10 min. Po to dugną patepti suplaktu kiaušiniu ir dar pakepti 2 - 3 minutes, kad išsilydytų skylutės.

    Verdančiame vandenyje apvirti lašinukus, galima apvirtus dar paskrudinti keptuvėje.

    Suplakti kiaušinį su pienu ar grietinėle, pagardinti druska, pipirais ir muskato riešutu. Tada sudėti lašinukus į pyragą, užbarstyti tarkuotu sūriu ir supilti pieną. Kepti 180 laipsnių orkaitėje, kol pyrago viršus gražiai pagels. Patiekti karštą.

    SKANAUS!!!

Autorius: sandra

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų