REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 250 gramų cukraus
  • 100 gramų riešutų
  • 250 gramų sviesto
  • 0.5 stiklinės kavos (stipri)
  • Dviems morenginiams lakštams:
  • 6 vienetai kiaušinių (baltymai)
  • Biskvitui:
  • 150 gramų sviesto
  • 160 gramų cukraus pudros
  • 4 vienetai kiaušinių
  • 200 gramų aguonų
  • 150 gramų miltai
  • šiek tiek migdolų (esencija)
  • šiek tiek vanilės
  • Pertepimui:
  • 1 skardinė kondensuoto pieno
  • Papuošimui:
  • šiek tiek šokoladas (tirpintas arba tarkuotas)

Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.

INGREDIENTAI:

  • 250 gramų cukraus
  • 100 gramų riešutų
  • 250 gramų sviesto
  • 0.5 stiklinės kavos (stipri)
  • Dviems morenginiams lakštams:
  • 6 vienetai kiaušinių (baltymai)
  • Biskvitui:
  • 150 gramų sviesto
  • 160 gramų cukraus pudros
  • 4 vienetai kiaušinių
  • 200 gramų aguonų
  • 150 gramų miltai
  • šiek tiek migdolų (esencija)
  • šiek tiek vanilės
  • Pertepimui:
  • 1 skardinė kondensuoto pieno
  • Papuošimui:
  • šiek tiek šokoladas (tirpintas arba tarkuotas)

Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Porcijų skaičius: 10

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Kiaušinio baltymus gerai išplakti su cukrumi, suberti smulkintus riešutus, išmaišyti ir paskirstyti į du morenginius lakštus (iš kepimo popieriaus iškirpau kepimo formos apskritimus ir ant jų paskirsčiau morenginę masę). Morengus kepti apie 3 valandas 100 °C temp. orkaitėje ir po to palikti išdžiūti.
  2. Sviestą išsukti su 80 g cukraus pudros, įmušti trynius. Atskirai išplakti likusią cukraus pudrą su baltymais ir įmaišyti į sviestą. Aguonas nuplikyti ir taip pat sudėti į visą masę. Toliau sudėti miltus, vanilę. Kepti 180°C temp. orkaitėje apie 45 min.
  3. Pertepimui visi produktai turi būti kambario temperatūros. Lengvai išsukti ,pilant po kelis šaukštus kavos, neperplakti.
  4. Aguoninį pagrindą padalinti į dvi dalis ir apšlakstyti brendžio kremu ar cukraus sirupu. Ant aguoninio papločio pilti pertepimą, tada dėti morengus, vėl aguoninį paplotį ir vėl pertepimą. Į viršų uždėti morenginį lakštą ir likusį kremą. Užbarstyti tarkuoto šokolado arba puošti pagal savo fantaziją.


    Skanaus!

Autorius: Jurgita

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų