REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 1 vienetas citrinų
  • 1 stiklinė cukraus
  • 2 stiklinės kvietinių miltų (geriausia Kauno Ekstra)
  • 1 litras pieno
  • 1.5 valgomojo šaukšto degtinės
  • 500 gramų sviesto
  • šiek tiek riešutų (kapoti)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Ant pjaustymo lentelės sudedame 250 g sviesto, supilame 1 stiklinę miltų ir kapojame peiliu, kol nelieka sausų miltų.
    Tuomet užpilame 1,5 šaukšto degtinės ir sukapojame peiliu, kol tešla taps vientisa.
    Tuomet viską suminkome rankomis ir dedame 2 val. į šaldytuvą.
    Po 2 val. dar kartą perminkome ir padedame 15 min. į šaldytuvą.
    Tuomet pagamintą tešlą padaliname į tris lygias dalis (arba galime kaip norime), iškočiojame, pabadome šakute ir apie 10 - 15 min. kepame 180 laipsnių temperatūros orkaitėje.
    Puode ištirpiname likusius 250 g sviesto, nuolat maišant supilame pieną, cukrų, šviežiai išspaustas 1 citrinos sultis ir galiausiai įmaišome skaldytus riešutus bei 1 stiklinę miltų.
    Viską visą laiką maišome puode ant nedidelės ugnies kol viskas ištirpsta ir pasidaro vientisa masė.
    Tada pertepame iškeptus tešlos lakštus ir dedame į šaldytuvą kelioms valandoms, kad viskas sustingtų.
    Papuošti galite kaip norite.
    Tikrai verta pabandyti!
    Skanaus!

Autorius: Kamilė

INGREDIENTAI:

  • 1 vienetas citrinų
  • 1 stiklinė cukraus
  • 2 stiklinės kvietinių miltų (geriausia Kauno Ekstra)
  • 1 litras pieno
  • 1.5 valgomojo šaukšto degtinės
  • 500 gramų sviesto
  • šiek tiek riešutų (kapoti)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Ant pjaustymo lentelės sudedame 250 g sviesto, supilame 1 stiklinę miltų ir kapojame peiliu, kol nelieka sausų miltų.
    Tuomet užpilame 1,5 šaukšto degtinės ir sukapojame peiliu, kol tešla taps vientisa.
    Tuomet viską suminkome rankomis ir dedame 2 val. į šaldytuvą.
    Po 2 val. dar kartą perminkome ir padedame 15 min. į šaldytuvą.
    Tuomet pagamintą tešlą padaliname į tris lygias dalis (arba galime kaip norime), iškočiojame, pabadome šakute ir apie 10 - 15 min. kepame 180 laipsnių temperatūros orkaitėje.
    Puode ištirpiname likusius 250 g sviesto, nuolat maišant supilame pieną, cukrų, šviežiai išspaustas 1 citrinos sultis ir galiausiai įmaišome skaldytus riešutus bei 1 stiklinę miltų.
    Viską visą laiką maišome puode ant nedidelės ugnies kol viskas ištirpsta ir pasidaro vientisa masė.
    Tada pertepame iškeptus tešlos lakštus ir dedame į šaldytuvą kelioms valandoms, kad viskas sustingtų.
    Papuošti galite kaip norite.
    Tikrai verta pabandyti!
    Skanaus!

Autorius: Kamilė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų