• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • Lakštams:
  • 250 gramų medaus
  • 200 gramų sviesto
  • 1.5 arbatinio šaukštelio cinamono
  • 100 gramų cukraus
  • 100 gramų cukraus (rudasis)
  • 2 valgomieji šaukštai grietinės
  • 2 vienetai kiaušinių
  • 700 gramų kvietinių miltų
  • 2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
  • šiek tiek druskos
  • Kremui:
  • 100 gramų cukraus
  • 1 litras grietinės (30 proc. riebumo)
  • 1 vienetas citrinų (žievelė)
  • 1 vienetas citrinų sultys

Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.

INGREDIENTAI:

  • Lakštams:
  • 250 gramų medaus
  • 200 gramų sviesto
  • 1.5 arbatinio šaukštelio cinamono
  • 100 gramų cukraus
  • 100 gramų cukraus (rudasis)
  • 2 valgomieji šaukštai grietinės
  • 2 vienetai kiaušinių
  • 700 gramų kvietinių miltų
  • 2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
  • šiek tiek druskos
  • Kremui:
  • 100 gramų cukraus
  • 1 litras grietinės (30 proc. riebumo)
  • 1 vienetas citrinų (žievelė)
  • 1 vienetas citrinų sultys

Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Porcijų skaičius: 10

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Lakštų gaminimas:
    Į puodą sudėkite medų, sviestą ir įjungti nedidelę ugnelę. Į ištirpusį mišinį sudėti cinamoną ir supilti abiejų rūšių cukrų. Į ištirpintą ir išmaišytą masę įdėkite 2šaukštus grietinės. Gerai išmaišyti. Supilti miltus į dubenėlį ir išmaišyti su 2-iais šaukšteliais kepimo miltelius ir truputį druskos. Į ištirpintą masę, kuri puode yra atvėsusi, įmuškit 2 kiaušinius. Viską išplakti. Visą puode esantį skystį supilti į miltus ir gerai išmaišyti.Tešlą išminkykite ir padalinkite į normalaus dydžio kamuoliukus. Suvynioti juos į plėvelę ir padėti į šaldiklį (trumpam, kol atšals). Ją ištraukus ant stalo pabarstyti miltų ir iškočioti plonai. Iškloti skardą kepimo popierium ir uždėti papločius, bei kepti apie 10 min. 180°C temperatūroje, kol paruduos.
  2. Ruošiame kremą:
    Į dubenėlį sudėti grietinę, įtarkuoti citrinos žievelės ir išspausti citrinų sulčių. Viską išmaišyti. Įdėti 100 g cukraus. Šiek tiek vanilės galima įdėti. Prieš pertepant tortą kremu, jį rekomenduoju pertepti arbata. Sutepus tortą padėti į šaldytuvą, ir užbarstyti nuo biskvito trupiniais. Ir paskui vėl įdėti į šaldytuvą, ir laikyti kiek galima ilgiau.

    Skanaus!

Autorius: Greta

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų