REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 1 kilogramas žuvies (mėgstama)
  • 2 vienetai svogūnų
  • 3 riekės batono
  • 200 gramų grietinėlės
  • 100 gramų žuvies (ZIGMO raudona)
  • Padažui:
  • 2 vienetai kiaušinių
  • 140 gramų majonezo
  • 50 gramų kečupo
  • 2 skiltelės česnakų
  • 50 gramų paprikų (saldžioji (trečdalis))
  • 50 gramų krapų

Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.

INGREDIENTAI:

  • 1 kilogramas žuvies (mėgstama)
  • 2 vienetai svogūnų
  • 3 riekės batono
  • 200 gramų grietinėlės
  • 100 gramų žuvies (ZIGMO raudona)
  • Padažui:
  • 2 vienetai kiaušinių
  • 140 gramų majonezo
  • 50 gramų kečupo
  • 2 skiltelės česnakų
  • 50 gramų paprikų (saldžioji (trečdalis))
  • 50 gramų krapų

Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Porcijų skaičius: 20

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Nuskustą ir išdarinėtą žuvį švariai nuplauname, iškerpame krūtininius ir pilvo pelekus, analinį ir nugaros pelekus tik apkerpame. Odą geriausiai pradėti lupti nuo pilvo pradžios. Atskyrus oda nuo vieno šono, ta patį padarome ir kitoje pusėje. Tada žirklėmis kerpame stuburą kuo arčiau galvos. Tada žirkles atsargiai kišame po oda taip, kad galima būtų perkirpti peleką po oda. Tą pati padarome ir su apatiniu peleku. Vėl nestipriai traukiame odą iki uodegos ir pačioje pabaigoje nukerpame. Belieka mėsą atskirti nuo stuburo ir šonkaulių, bei nuvalyti mėsos likučius nuo odos vidinės pusės.
  2. Kol tai darėme, grietinėlėje išmirko batono riekelės, ant aliejaus nestipriai pakepinome smulkiai pjaustytas morkas ir svogūnus. Jei žuvis didesnė nei 1.5 kg, dedu sviesto. Išminkytą batoną kartu su lydekos mėsa malame du kartus, dedame kiaušinius, pakeptas daržoves, druską, ir prieskonius. Iš prieskoniu naudoju juodus maltus pipirus ir vištienos, žuvies prieskonių daug nededu, nes juose esanti citrinos rūgštis gali kiek sugadinti skonį. Faršo masė turėtų būti panaši kaip cepelinų, ar kiek skystesnė.
  3. Žuvies odą guldome “ant nugaros”, ir pirma faršą kemšame į uodegos galą.Tada sudedame likusį, ir guldome “ant pilvo” Faršo reikia įdėti ir į galvą, kad išlaikytų formą. Tada ją perkeliame į kepimo formą ir visą odą ištepame majonezu. Kepama orkaitėje 120° temp. apie 1 val. 20 min. 1 kg žuvies svorio. Iškepus duodame atvėsti.

Autorius: Daniel

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų