REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 2 valgomieji šaukštai kakavos
  • 4 vienetai kiaušinių
  • šiek tiek druskos
  • 150 gramų graikinių riešutų
  • 1 stiklinė bruknių
  • 350 gramų cukraus
  • 0.5 stiklinės vandens
  • 500 mililitrų grietinėlės (>30%)
  • 350 gramų šokoladas (juodasis)
  • 4 valgomieji šaukštai brendžio

Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.

INGREDIENTAI:

  • 2 valgomieji šaukštai kakavos
  • 4 vienetai kiaušinių
  • šiek tiek druskos
  • 150 gramų graikinių riešutų
  • 1 stiklinė bruknių
  • 350 gramų cukraus
  • 0.5 stiklinės vandens
  • 500 mililitrų grietinėlės (>30%)
  • 350 gramų šokoladas (juodasis)
  • 4 valgomieji šaukštai brendžio

Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Porcijų skaičius: 10

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros.
  2. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Baltymus išplakite iki standžių putų su žiupsneliu druskos. Po truputį pilkite 250 g cukraus ir plakite, kol gausis putėsiai.
  3. Į šią masę sudėkite riešutus (kapotus), kakavą, trintas bruknes ir gerai išmaišykite.
  4. Padenkite kepimo formą kepimo popieriumi, supilkite mišinį ir kepkite apie 20 min iki auksinės rudos spalvos.
  5. Vandens vonelėje ištirpinkite šokoladą, sumaišykite jį su brendžiu.
  6. Į puodą su vandeniu suberkite likusį cukrų ir virkite apie 4 min.
  7. Trynius išplakite. Palengva į juos supilkite cukraus tirpalą.
  8. Atskirai išplakite grietinėlę ir sumaišykite ją su šokolado bei trynių masėmis.
  9. Gautus putėsius supilkite ant iškepto ir atvėsinto pagrindo. Viršų papuoškite bruknėmis ir palikite nakčiai šaldytuve.

Autorius: Eglė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų