INGREDIENTAI:
- 150 gramų cukraus
- 5 arbatiniai šaukšteliai kakavos
- 2 arbatiniai šaukšteliai kavos (tirpi)
- 4 vienetai kiaušinių
- 150 gramų kvietinių miltų
- 5 valgomieji šaukštai vandens
- 100 gramų juodojo šokolado
- 1 arbatinis šaukštelis druskos
- 100 mililitrų aliejaus
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Taigi, pirma imame didelį puodą, į jį beriame cukrų ir užpilame vandeniu šiek tiek, tada kaitiname tol kol uzvirs sirupas, kitame inde islydome juodaji sokolada kartu su slakeliu pieno.
Į cukrų tada pilame aliejų ir šokoladą, miltus, žiupsnelį druskos ir viską gerai išmaišome, kiaušinius atskiriame trynį nuo baltymo, trynius dedame į tešlą, o baltymus su žiupsneliu druskos išsukame iki baltumo.
Atsargiai sudedame baltymus į tešlą ir išmaišome. Šauname į įkaitintą orkaitę 200 C ir kepame apie 20 min. Paliekame atvėsti, tada pagal skonį galima užpilti šokolado glajumi, riešutais ar patiekti su ledais.
Skanaus!
Autorius: Monika
REKLAMA