REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • šiek tiek bazilikų
  • šiek tiek citrinų
  • šiek tiek čiobrelių
  • šiek tiek juodųjų pipirų
  • šiek tiek paprikų (milteliai)
  • 3 vienetai paprikų (skirtingų spalvų)
  • šiek tiek petražolių
  • 3 vienetai svogūnų
  • 1 kilogramas kiaulienos (Šašlykinė)
  • 1 valgomasis šaukštas kvietinių miltų
  • šiek tiek acto (obuolių)
  • 200 gramų majonezo
  • šiek tiek druskos
  • šiek tiek druskos (mėsą minkštinanti)
  • šiek tiek aliejaus
  • 200 gramų grietinės
  • 1 vienetas sultinio (vištienos kubelis)
  • šiek tiek čili pipirų

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Mėsą susmulkinti kaip šašlykams.
    Į pusę litro virinto šalto vandens įpilti 2 šaukštus obuolių acto, 2 šaukštus citrinos sulčių, po žiupsnelį pipirų ir lauro lapelių.
    Šiuo tirpalu užpilti mėsą.
    Dar įdėti į kelias dalis perpjautą svogūną ir palikti nakčiai šaltai (pvz., šaldytuve).
    Jau gaminant troškinį, marinatą nupilti, o svogūną išmesti.
    Į mėsą suberti nubrauktą šaukštelį mėsą minkštinančios druskos, išmaišyti bei pakepinti mėsą sausoje keptuvėje.
    Kepant susidaro skysčio, kurį reikia nupilti, bet pasilikti.
    Kai mėsa apdžiūsta, įpilti į keptuvę šlakelį aliejaus, o ant mėsos užberti šaukštą miltų, išmaišyti ir pakepinti, kol lengvai apskrus.
    Tuomet sudėti 2 susmulkintus svogūnus. Jei svyla, įpilti nupilto sultinio.
    Kol svogūnai ant lėtos ugnies troškinasi su mėsa, pjaustomos paprikos ir jos sudedamos į keptuvę.
    Tuoj pat iš 200 g grietinės, 200 g majonezo ir 200 g vandens, kuriame ištirpintas vištienos sultinio kubelis, paruošiamas padažas.
    Jis užpilamas ant mėsos.
    Belieka pridėti itin aromatingų prieskonių - petražolių, baziliko, čiobrelių, paprikos miltelių, jei patinka ir džiovintos aitriosios paprikos.
    Troškinys, vis pamaišant, kepamas keptuvėje su dangčiu apie 20 min. Tinka valgyti su bulvėmis.
    Skanaus!

Autorius: Regina Račkauskienė

INGREDIENTAI:

  • šiek tiek bazilikų
  • šiek tiek citrinų
  • šiek tiek čiobrelių
  • šiek tiek juodųjų pipirų
  • šiek tiek paprikų (milteliai)
  • 3 vienetai paprikų (skirtingų spalvų)
  • šiek tiek petražolių
  • 3 vienetai svogūnų
  • 1 kilogramas kiaulienos (Šašlykinė)
  • 1 valgomasis šaukštas kvietinių miltų
  • šiek tiek acto (obuolių)
  • 200 gramų majonezo
  • šiek tiek druskos
  • šiek tiek druskos (mėsą minkštinanti)
  • šiek tiek aliejaus
  • 200 gramų grietinės
  • 1 vienetas sultinio (vištienos kubelis)
  • šiek tiek čili pipirų

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Mėsą susmulkinti kaip šašlykams.
    Į pusę litro virinto šalto vandens įpilti 2 šaukštus obuolių acto, 2 šaukštus citrinos sulčių, po žiupsnelį pipirų ir lauro lapelių.
    Šiuo tirpalu užpilti mėsą.
    Dar įdėti į kelias dalis perpjautą svogūną ir palikti nakčiai šaltai (pvz., šaldytuve).
    Jau gaminant troškinį, marinatą nupilti, o svogūną išmesti.
    Į mėsą suberti nubrauktą šaukštelį mėsą minkštinančios druskos, išmaišyti bei pakepinti mėsą sausoje keptuvėje.
    Kepant susidaro skysčio, kurį reikia nupilti, bet pasilikti.
    Kai mėsa apdžiūsta, įpilti į keptuvę šlakelį aliejaus, o ant mėsos užberti šaukštą miltų, išmaišyti ir pakepinti, kol lengvai apskrus.
    Tuomet sudėti 2 susmulkintus svogūnus. Jei svyla, įpilti nupilto sultinio.
    Kol svogūnai ant lėtos ugnies troškinasi su mėsa, pjaustomos paprikos ir jos sudedamos į keptuvę.
    Tuoj pat iš 200 g grietinės, 200 g majonezo ir 200 g vandens, kuriame ištirpintas vištienos sultinio kubelis, paruošiamas padažas.
    Jis užpilamas ant mėsos.
    Belieka pridėti itin aromatingų prieskonių - petražolių, baziliko, čiobrelių, paprikos miltelių, jei patinka ir džiovintos aitriosios paprikos.
    Troškinys, vis pamaišant, kepamas keptuvėje su dangčiu apie 20 min. Tinka valgyti su bulvėmis.
    Skanaus!

Autorius: Regina Račkauskienė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų