REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • šiek tiek čiobrelių (džiovinti)
  • šiek tiek mairūnų
  • 50 gramų spanguolių (džiovintos)
  • šiek tiek kiaulės lašinių
  • 0.5 kilogramo kiaulės faršo
  • 1.5 vieneto sultinio (kubelis)
  • šiek tiek prieskonių (žvėrienos)
  • šiek tiek kadagio uogų
  • 0.5 kilogramo stirnienos (nugarinė)
  • šiek tiek raudonėlių

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. PATIEKIMUI: trintos spanguolės (ne uogienė!!! ) parduodamos pusės litro stiklainiuose (apie 8lt) kaip ir uogienės; Aš perku didesnėje Maxima parduotuvėje, nes kitur nerandu.


    Sudedame visus ingredientus ir sutriname sultinio kubelį, jei birus, (jei ne galima patirpinti bet labai mažu kiekiu vandens), dedame visus kitus prieskonius pagal skonį (aš niekad negailiu). Viską sumaišome rankomis stipriai spausdami tarp pirštų, kad prieskoniai pasiskirstytų vienodai.
    Formuojame 4 didelius kotletus cepelinų formos tapšnodami delnais.
    Pilame į skardą aliejaus (negailėdami), sudedame kotletus, uždengiame folija ir kepame 200 laipsnių orkaitėje apie 45-50 min (elektrinės orkaitės režimas Viršus- Apačia jei aktualu). Aš dar dažnai įmetu į skardą kelias kadagių uogas ar primėtau rozmarino į aliejų.
    Patikriname.
    Turėtų būti neapskrudęs ar silpnai paskrudęs, bet iškepęs. Tada tepame medumi kotletų paviršių ir nuimame foliją arba ją stipriai subadome. (keičiame orkaitės režimą į Ventiliatorius - Apačia jei aktualu) ir kepame dar 10-18 min. padidindami temperatūrą iki 230 laipsnių kol apkeps medus.
    Medus kartais nubėga ant skardos ir skleidžia degėsių kvapą, tačiau nieko baisaus.
    Atšaldome.
    Supjaustome ploniau nei zuikį.
    Gražiai ratu išdėliojame didelėje plokščioje lėkštėje ar padėkle.
    Lėkštės ar padėklo viduryje patiekiame trintas spanguoles atskirame indelyje su šaukšteliu.
    Skanaus!
    Tikiuosi nustebinsit savo šeimą šiuo ypatingu, bet lengvai paruošiamu patiekalu.

Autorius: Kristina

INGREDIENTAI:

  • šiek tiek čiobrelių (džiovinti)
  • šiek tiek mairūnų
  • 50 gramų spanguolių (džiovintos)
  • šiek tiek kiaulės lašinių
  • 0.5 kilogramo kiaulės faršo
  • 1.5 vieneto sultinio (kubelis)
  • šiek tiek prieskonių (žvėrienos)
  • šiek tiek kadagio uogų
  • 0.5 kilogramo stirnienos (nugarinė)
  • šiek tiek raudonėlių

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. PATIEKIMUI: trintos spanguolės (ne uogienė!!! ) parduodamos pusės litro stiklainiuose (apie 8lt) kaip ir uogienės; Aš perku didesnėje Maxima parduotuvėje, nes kitur nerandu.


    Sudedame visus ingredientus ir sutriname sultinio kubelį, jei birus, (jei ne galima patirpinti bet labai mažu kiekiu vandens), dedame visus kitus prieskonius pagal skonį (aš niekad negailiu). Viską sumaišome rankomis stipriai spausdami tarp pirštų, kad prieskoniai pasiskirstytų vienodai.
    Formuojame 4 didelius kotletus cepelinų formos tapšnodami delnais.
    Pilame į skardą aliejaus (negailėdami), sudedame kotletus, uždengiame folija ir kepame 200 laipsnių orkaitėje apie 45-50 min (elektrinės orkaitės režimas Viršus- Apačia jei aktualu). Aš dar dažnai įmetu į skardą kelias kadagių uogas ar primėtau rozmarino į aliejų.
    Patikriname.
    Turėtų būti neapskrudęs ar silpnai paskrudęs, bet iškepęs. Tada tepame medumi kotletų paviršių ir nuimame foliją arba ją stipriai subadome. (keičiame orkaitės režimą į Ventiliatorius - Apačia jei aktualu) ir kepame dar 10-18 min. padidindami temperatūrą iki 230 laipsnių kol apkeps medus.
    Medus kartais nubėga ant skardos ir skleidžia degėsių kvapą, tačiau nieko baisaus.
    Atšaldome.
    Supjaustome ploniau nei zuikį.
    Gražiai ratu išdėliojame didelėje plokščioje lėkštėje ar padėkle.
    Lėkštės ar padėklo viduryje patiekiame trintas spanguoles atskirame indelyje su šaukšteliu.
    Skanaus!
    Tikiuosi nustebinsit savo šeimą šiuo ypatingu, bet lengvai paruošiamu patiekalu.

Autorius: Kristina

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų