REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 85 gramai cukraus
  • 80 gramų lazdyno reišutų (virtuvės kombaine susmulkinti)
  • 130 gramų margarino (kepimui skirtas Rama)
  • 1 vienetas kiaušinių (trynys)
  • 170 gramų kvietinių miltų
  • 1/3 arbatinio šaukštelio druskos
  • 80 gramų baltojo šokolado (susmulkintas)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Papuošimui dar reiks:
    500 ml su cukraus pudra ir vaniliniu cukrumi išplaktos grietinėlės
    400 g uogų
    Skysto medaus

    Orkaitė įkaitinama iki 170 laipsnių. Virtuviniame kombaine suplakamas kepimui skirtas Rama margarinas su cukrumi ir kiaušinio tryniu. Suplakama iki vienalytės masės, sudedama druska, miltai, malti riešutai ir šokolado gabaliukai. Greitai išmaišoma iki trapios masės. Rankomis suspaudžiamas kamuolys ir įdedamas į šaldytuvą bent 30 minučių. Po to tešla iškočiojama tarp dviejų kepimo popieriaus sluoksnių iki 6 mm storio ir formuojami norimos formos sausainiai. Tešla dedama į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepama apie 16-18 minučių, kol sausainiai pasidaro gražiai auksiniai. Patiekiant ant sausainių uždedama plaktos grietinėlės, uogų ir apipilama medumi.

Autorius: Lukas

INGREDIENTAI:

  • 85 gramai cukraus
  • 80 gramų lazdyno reišutų (virtuvės kombaine susmulkinti)
  • 130 gramų margarino (kepimui skirtas Rama)
  • 1 vienetas kiaušinių (trynys)
  • 170 gramų kvietinių miltų
  • 1/3 arbatinio šaukštelio druskos
  • 80 gramų baltojo šokolado (susmulkintas)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Papuošimui dar reiks:
    500 ml su cukraus pudra ir vaniliniu cukrumi išplaktos grietinėlės
    400 g uogų
    Skysto medaus

    Orkaitė įkaitinama iki 170 laipsnių. Virtuviniame kombaine suplakamas kepimui skirtas Rama margarinas su cukrumi ir kiaušinio tryniu. Suplakama iki vienalytės masės, sudedama druska, miltai, malti riešutai ir šokolado gabaliukai. Greitai išmaišoma iki trapios masės. Rankomis suspaudžiamas kamuolys ir įdedamas į šaldytuvą bent 30 minučių. Po to tešla iškočiojama tarp dviejų kepimo popieriaus sluoksnių iki 6 mm storio ir formuojami norimos formos sausainiai. Tešla dedama į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepama apie 16-18 minučių, kol sausainiai pasidaro gražiai auksiniai. Patiekiant ant sausainių uždedama plaktos grietinėlės, uogų ir apipilama medumi.

Autorius: Lukas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų