REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 250 gramų margarino
  • 1 vienetas kiaušinių
  • 3 stiklinės kvietinių miltų (Malsenos "Karališki")
  • 0.5 stiklinės vandens
  • šiek tiek citrinos rūgšties (mažiau nei 0,5 šaukštelio)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Produktai kremui: 2 kiaušinio tryniai, 2 šaukštai vanilinio cukraus, 1stiklinė cukraus, 0.5 l pieno, 200 g sviesto, 1 šaukštas krakmolo, 1 šaukštas miltų, žemės riešutai papuošimui.

    Margariną peiliu sukapoti su 1 stikline miltų, kol margarinas su miltais taps beveik viena mase. Baigus kapoti, gautą masę suspausti ir padalinti į 4 apvalius gabalus. Juos padėti valandai į šaldiklį.
    Kol pirmoji tešla bus šaldiklyje, gaminti antrą tešlą.
    Kiaušinį sumaišyti su mažiau negu puse 0.5 arbatinio šaukštelio citrinos rūgšties, su 0.5 stilinės vandens ir 2 stiklinėm miltų. Gautą tešlą padalinti į 4 gabalus ir padaužyti kočėlu. Tada iškočioti ir į daužytos kočėlu tešlos vidų supjaustyti iš šaldiklio išimtą tešlą. Sulankstyti ir atsargiai iškočioti kaip blyną. Vėl padaryti 4 didelius gabalus iš abiejų tešlų ir padėti 0.5 val. į šaldiklį. Tada atsipjauti ir kočioti plonus lakštus. Turėtų išeiti apie 10 lakštų. Dėti į įkaitusią orkaitę ir kepti vieną lakštą apie 5-7 min. Taip pat paskrudinti išgliaudytus žemės riešutus, juos susmulkinti pakočiojus kočėlu.
    2 kiaušinio trynius išsukti su stikline cukraus ir 2 šaukštais vanilinio cukraus. Kitame inde užkaisti 0.5 l pieno, ištirpinti šaukštą krakmolo ir šaukštą miltų piene. Išsuktus su cukrumi ir vaniliniu cukrumi trynius sudėti į virintą pieną ir nuolat maišyti masę, galiausiai sudėti po šaukštą 200 g sviesto. Karštą masę pilti ant lakštų ir barstyti kepintais žemės riešutais. Palaikyti per naktį ar bent kelias valandas, kad persisunktų kremas ir valgyti. Skanaus! Kepam kasmet ir ne tik per Kalėdas, nes labai skanus ir nesudėtingas, svečiai mielai skanauja ir giria. Artėjančioms Kalėdoms tikrai tiks.

Autorius: Neringa

INGREDIENTAI:

  • 250 gramų margarino
  • 1 vienetas kiaušinių
  • 3 stiklinės kvietinių miltų (Malsenos "Karališki")
  • 0.5 stiklinės vandens
  • šiek tiek citrinos rūgšties (mažiau nei 0,5 šaukštelio)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Produktai kremui: 2 kiaušinio tryniai, 2 šaukštai vanilinio cukraus, 1stiklinė cukraus, 0.5 l pieno, 200 g sviesto, 1 šaukštas krakmolo, 1 šaukštas miltų, žemės riešutai papuošimui.

    Margariną peiliu sukapoti su 1 stikline miltų, kol margarinas su miltais taps beveik viena mase. Baigus kapoti, gautą masę suspausti ir padalinti į 4 apvalius gabalus. Juos padėti valandai į šaldiklį.
    Kol pirmoji tešla bus šaldiklyje, gaminti antrą tešlą.
    Kiaušinį sumaišyti su mažiau negu puse 0.5 arbatinio šaukštelio citrinos rūgšties, su 0.5 stilinės vandens ir 2 stiklinėm miltų. Gautą tešlą padalinti į 4 gabalus ir padaužyti kočėlu. Tada iškočioti ir į daužytos kočėlu tešlos vidų supjaustyti iš šaldiklio išimtą tešlą. Sulankstyti ir atsargiai iškočioti kaip blyną. Vėl padaryti 4 didelius gabalus iš abiejų tešlų ir padėti 0.5 val. į šaldiklį. Tada atsipjauti ir kočioti plonus lakštus. Turėtų išeiti apie 10 lakštų. Dėti į įkaitusią orkaitę ir kepti vieną lakštą apie 5-7 min. Taip pat paskrudinti išgliaudytus žemės riešutus, juos susmulkinti pakočiojus kočėlu.
    2 kiaušinio trynius išsukti su stikline cukraus ir 2 šaukštais vanilinio cukraus. Kitame inde užkaisti 0.5 l pieno, ištirpinti šaukštą krakmolo ir šaukštą miltų piene. Išsuktus su cukrumi ir vaniliniu cukrumi trynius sudėti į virintą pieną ir nuolat maišyti masę, galiausiai sudėti po šaukštą 200 g sviesto. Karštą masę pilti ant lakštų ir barstyti kepintais žemės riešutais. Palaikyti per naktį ar bent kelias valandas, kad persisunktų kremas ir valgyti. Skanaus! Kepam kasmet ir ne tik per Kalėdas, nes labai skanus ir nesudėtingas, svečiai mielai skanauja ir giria. Artėjančioms Kalėdoms tikrai tiks.

Autorius: Neringa

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų