Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
INGREDIENTAI:
- 1 valgomasis šaukštas apelsinų (žievelė, tarkuota (glaistui))
- 1 arbatinis šaukštelis apelsinų (žievelė, tarkuota (tešlai))
- 0.5 stiklinės cukraus
- 0.5 stiklinės spanguolių (džiovintos, saldintos)
- 3 arbatiniai šaukšteliai vanilės
- 1 ir 3/4 stiklinės kvietinių miltų
- 1/3 stiklinės pieno
- 0.5 stiklinės jogurto (vanilinis)
- 1/4 arbatinio šaukštelio druskos
- 1/4 stiklinės sviesto (minkštas)
- 2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
- 1/3 stiklinės pasukų
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
Patepame sviestu kepimo skardą.
Dideliame dubenyje sumaišome miltus, 0,25 stiklinės cukraus, kepimo miltelius ir druską.
Į sausų ingredientų mišinį sudedame sviestą ir šakute sutriname, kol gauname šlapių trupinių masę.
Tuomet sudedame spanguoles, vanilę, 1 šaukštelį apelsino žievelės, supilame jogurtą, pasukas ir viską gerai išmaišome.
Iš gautos tešlos suformuojame 3-4 kamuoliukus, juos pakočiojame ir gautus blynus supjaustome į trikampius paplotėlius.
Sumaišome viename dubenyje pieną, 0,2 stiklinės cukraus bei 1 šaukštą apelsino žievelės ir gautu mišiniu apibarstome paplotėlius.
Paruoštus paplotėlius dedame ant paruoštos kepimo skardos ir kepame apie 15-20 min.
Iškeptus paliekame 5 min. pravėsti ir patiekiame.
Skanaus.
INGREDIENTAI:
- 1 valgomasis šaukštas apelsinų (žievelė, tarkuota (glaistui))
- 1 arbatinis šaukštelis apelsinų (žievelė, tarkuota (tešlai))
- 0.5 stiklinės cukraus
- 0.5 stiklinės spanguolių (džiovintos, saldintos)
- 3 arbatiniai šaukšteliai vanilės
- 1 ir 3/4 stiklinės kvietinių miltų
- 1/3 stiklinės pieno
- 0.5 stiklinės jogurto (vanilinis)
- 1/4 arbatinio šaukštelio druskos
- 1/4 stiklinės sviesto (minkštas)
- 2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
- 1/3 stiklinės pasukų
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
Patepame sviestu kepimo skardą.
Dideliame dubenyje sumaišome miltus, 0,25 stiklinės cukraus, kepimo miltelius ir druską.
Į sausų ingredientų mišinį sudedame sviestą ir šakute sutriname, kol gauname šlapių trupinių masę.
Tuomet sudedame spanguoles, vanilę, 1 šaukštelį apelsino žievelės, supilame jogurtą, pasukas ir viską gerai išmaišome.
Iš gautos tešlos suformuojame 3-4 kamuoliukus, juos pakočiojame ir gautus blynus supjaustome į trikampius paplotėlius.
Sumaišome viename dubenyje pieną, 0,2 stiklinės cukraus bei 1 šaukštą apelsino žievelės ir gautu mišiniu apibarstome paplotėlius.
Paruoštus paplotėlius dedame ant paruoštos kepimo skardos ir kepame apie 15-20 min.
Iškeptus paliekame 5 min. pravėsti ir patiekiame.
Skanaus.
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
TOLIAU SKAITYKITE
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą