REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 2 stiklinės ryžių (virti, sausi)
  • 1/3 stiklinės slyvų (marinuotos)
  • 1/3 stiklinės lašišų (kepta, gabaliukais)
  • šiek tiek sojos padažo
  • 2 stiklinės vandens
  • šiek tiek druskos
  • 1/3 stiklinės žuvies (pelamidė, gabaliukais)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Įdarui sumaišykite smulkintas marinuotas slyvas, susmulkintą pelamidės žuvį, lašišą bei sojos padažą.
    Sušlapinkite rankas, du pirštus įmerkite į druską ir ištrink rankas.
    Į ranką įsidėkite šiek tiek ryžių (pagal tai, kokio dydžio norite onigirio).
    Paimkite truputį įdaro ir uždėkite ant ryžių.
    Tada paimkite dar šiek tiek ryžių ir uždėkite juos ant viršaus.
    Tam, kad pagaminti trikampio formos onigiri reikia sulenkti viršutinę ranką ir spausti ryžius. Tada pasukti onigiri ir vėl spausti su sulenkta ranka, ir vėl sukti ir spausti tol, kol onigiri įgaus gražią ir vienodą formą.
    Tada paimkite dumblio lapą ir apvyniokite juo onigiri.
    Dar vienas labai lengvas būdas pagaminti onigiri, kuriam reikės dviejų nedidelių dubenėlių.
    Į vieną dubenėlį įdėkite truputį ryžių, tada įdaro, ant viršaus uždėkite dar truputį ryžių, paimkite kitą dubenėlį ir uždenkite su juo pirmąjį dubenėlį.
    Neilgai purtykite dubenėlius, atidarykite dubenėlį, paimkite truputį druskos ir ištrinkite ja rankas.
    Tada įdėkite ryžius į savo ranką, formuokite onigiri ir apvyniokite dumblio lapais.
    Dar vienam būdui reikės produktų plėvelės.
    Plėvelę uždėkite ant dubenėlio ir įdėkite į jį ryžius.
    Su pirštu padarykite įdubimą, į kurį įdėkite įdaro.
    Tada plėvelę paimkite už kraštų ir suspauskite.
    Galiausiai nuimkite plėvelę ir uždėkite dumblio lapą.
    Štai jau turite apvalų onigiri.
    Skanaus!

Autorius: Monika

INGREDIENTAI:

  • 2 stiklinės ryžių (virti, sausi)
  • 1/3 stiklinės slyvų (marinuotos)
  • 1/3 stiklinės lašišų (kepta, gabaliukais)
  • šiek tiek sojos padažo
  • 2 stiklinės vandens
  • šiek tiek druskos
  • 1/3 stiklinės žuvies (pelamidė, gabaliukais)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Įdarui sumaišykite smulkintas marinuotas slyvas, susmulkintą pelamidės žuvį, lašišą bei sojos padažą.
    Sušlapinkite rankas, du pirštus įmerkite į druską ir ištrink rankas.
    Į ranką įsidėkite šiek tiek ryžių (pagal tai, kokio dydžio norite onigirio).
    Paimkite truputį įdaro ir uždėkite ant ryžių.
    Tada paimkite dar šiek tiek ryžių ir uždėkite juos ant viršaus.
    Tam, kad pagaminti trikampio formos onigiri reikia sulenkti viršutinę ranką ir spausti ryžius. Tada pasukti onigiri ir vėl spausti su sulenkta ranka, ir vėl sukti ir spausti tol, kol onigiri įgaus gražią ir vienodą formą.
    Tada paimkite dumblio lapą ir apvyniokite juo onigiri.
    Dar vienas labai lengvas būdas pagaminti onigiri, kuriam reikės dviejų nedidelių dubenėlių.
    Į vieną dubenėlį įdėkite truputį ryžių, tada įdaro, ant viršaus uždėkite dar truputį ryžių, paimkite kitą dubenėlį ir uždenkite su juo pirmąjį dubenėlį.
    Neilgai purtykite dubenėlius, atidarykite dubenėlį, paimkite truputį druskos ir ištrinkite ja rankas.
    Tada įdėkite ryžius į savo ranką, formuokite onigiri ir apvyniokite dumblio lapais.
    Dar vienam būdui reikės produktų plėvelės.
    Plėvelę uždėkite ant dubenėlio ir įdėkite į jį ryžius.
    Su pirštu padarykite įdubimą, į kurį įdėkite įdaro.
    Tada plėvelę paimkite už kraštų ir suspauskite.
    Galiausiai nuimkite plėvelę ir uždėkite dumblio lapą.
    Štai jau turite apvalų onigiri.
    Skanaus!

Autorius: Monika

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų