REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 8 vienetai obuolių
  • 2 lapai šaldytos tešlos
  • 300 gramų grietinės
  • 2 vienetai kiaušinių
  • 1 valgomasis šaukštas vanilinio cukraus
  • 4 valgomieji šaukštai cukraus
  • 1 vienetas citrinų
  • 1 pundelis bazilikų
  • 100 gramų baltojo šokolado
  • 1 sauja džiovintų greipfrutų (arba migdolai)
  • 2 valgomieji šaukštai miltai
  • 1 valgomasis šaukštas krakmolo

Paruošimo laikas: Apie 1 val.

INGREDIENTAI:

  • 8 vienetai obuolių
  • 2 lapai šaldytos tešlos
  • 300 gramų grietinės
  • 2 vienetai kiaušinių
  • 1 valgomasis šaukštas vanilinio cukraus
  • 4 valgomieji šaukštai cukraus
  • 1 vienetas citrinų
  • 1 pundelis bazilikų
  • 100 gramų baltojo šokolado
  • 1 sauja džiovintų greipfrutų (arba migdolai)
  • 2 valgomieji šaukštai miltai
  • 1 valgomasis šaukštas krakmolo

Paruošimo laikas: Apie 1 val.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Porcijų skaičius: 10

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Atšildyta tešla iškloti torto formą.
  2. Obuolius nulupti, supjaustyti riekelėmis, apšlakstyti citrina.
    Kiaušinius suplakti su cukrumi, vaniliniu cukrumi.
    Supjaustyti žalius bazilikus ir smulkintuvu sumaišyti su grietine. Bazilikų dėti nėra būtina, bet jie priduoda aromato pikantiško.
    Grietinės masę sumaišyti su kiaušinių mase, supilti miltus su krakmolu ir vėl išmaišyti.
    Pilti į tortinę obuolių, kremo, vėl obuolių ir vėl kremo.

    Dėti į 180°C temp. orkaitę ir kepti apie 50 min.
  3. Aptarkuoti dar karštą baltu šokoladu ir džiovintais greifrutais ar užberti riešutų drožlėmis (ant balto šokolado irgi).
    Labai gaivus, aromatingas, lengvai pagaminamas torčiukas.
    Sunkiausia dalis palaukti, kol gerai atšals. Galima dar papuošti apelsinais ar citrinomis.

Autorius: Regina

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų