REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 3 stiklinės kvietinių miltų
  • 1 stiklinė cukraus
  • 5 kiaušinių
  • 1 pakelis kisieliaus ((braškinis))
  • 200 gramų sviesto
  • 1.5 kilogramo obuolių
  • 0.5 stiklinės cukraus pudros
  • 1.5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
  • 1 pakelis vanilinio cukraus
  • 1 arbatinis šaukštelis cinamono
  • 1 valgomasis šaukštas džiūvesėlių

Paruošimo laikas: Apie 1 val.

INGREDIENTAI:

  • 3 stiklinės kvietinių miltų
  • 1 stiklinė cukraus
  • 5 kiaušinių
  • 1 pakelis kisieliaus ((braškinis))
  • 200 gramų sviesto
  • 1.5 kilogramo obuolių
  • 0.5 stiklinės cukraus pudros
  • 1.5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
  • 1 pakelis vanilinio cukraus
  • 1 arbatinis šaukštelis cinamono
  • 1 valgomasis šaukštas džiūvesėlių

Paruošimo laikas: Apie 1 val.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Porcijų skaičius: 10

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Kiaušinių baltymus atskirtш nuo trynių.
  2. Baltymus plakam mikseriu. Palaipsniui dedam cukrų ir kisieliaus miltelius. Gaunasi puri mase-kremas. Gautą kremą dedam į šaldytuvą, kad atvėstų.
  3. Miltus sukapojam su sviestu. Peiliuku pjaustom sviestą miltuose iki tol, kol gausis trupininė masė.
  4. Pridedam trynius, cukraus pudrą, vanilinį cukrų ir kepimo miltelius. Išmaišom ir gautą tešlą dedam į šaldymo kamerą (15-20 min).
  5. Obuolius nulupti ir smulkiai sutarkuoti. Sumaišyti su džiūvėsėliais ir cinamonu.
  6. Kepimo formos dugną patepti sviestų ir iškloti kepimo popieriumi. Šitam pyragui geriausiai tinka tortų forma su nuimamomis sienelėmis.
  7. Tešlą išimam iš šaldymo kameros ir dedam į formą. Ant viršaus dedam obuolių masę.
  8. Kepam orkaitėje ~40-50 min., 180 laips.
  9. Mediniu pagaliuku patikrinus, kad pyragas iškepė, iš šaldytuvo išimam rožinį baltymų kremą ir išpilam ant obuolių. Ir vėl visą formą statom į orkaitę 10 minučių.

    Skanaus!

Autorius: Olga

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų