REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • Tešlai:
  • 200 gramų moliūgų (minkųtimas)
  • 250 gramų kvietinių miltų
  • 200 gramų cukraus
  • 4 vienetai kiaušinių
  • 190 mililitrų aliejaus
  • 2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
  • 3 lašai vanilės ((esencija))
  • 1 arbatinis šaukštelis cinamono
  • 1 žiupsnelis druskos
  • Glajui:
  • 100 mililitrų apelsinų sulčių
  • 50 gramų cukraus
  • 50 gramų sviesto
  • 1 arbatinis šaukštelis krakmolo

Paruošimo laikas: Apie 1 val.

INGREDIENTAI:

  • Tešlai:
  • 200 gramų moliūgų (minkųtimas)
  • 250 gramų kvietinių miltų
  • 200 gramų cukraus
  • 4 vienetai kiaušinių
  • 190 mililitrų aliejaus
  • 2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
  • 3 lašai vanilės ((esencija))
  • 1 arbatinis šaukštelis cinamono
  • 1 žiupsnelis druskos
  • Glajui:
  • 100 mililitrų apelsinų sulčių
  • 50 gramų cukraus
  • 50 gramų sviesto
  • 1 arbatinis šaukštelis krakmolo

Paruošimo laikas: Apie 1 val.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Porcijų skaičius: 12

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Smulkia trintuve susmulkinti moliūgo minkštimą.
  2. Atskirame inde suplakti kiaušinius su cukrumi. Nenustojant plakti, supilti aliejų, vanilės esenciją ir sudėti tarkuotą moliūgą.
  3. Į miltus įmaišyti druską, kepimo miltelius ir cinamoną, viską kartu išsijoti ir įplakti į kekso masę. Turi gautis grietinės tirštumo tešla. Kepimo formą ištepti sviestu, į ją supilti tešlą ir kepti gerai įkaitintoje orkaitėje +180°C temperatūroje 50 - 60 min. Patikrinti, ar iškepė, mediniu smeigtuku.
  4. Prie šio kekso puikiai dera apelsininis glajus. Ne dideliame puodelyje ištirpinti gabaliuką sviesto, supilti cukrų ir dalį apelsino sulčių. Į likusią dalį sulčių įmaišyti kupiną arbatinį šaukštelį krakmolo ir tik po to supilti į glajų. Kai viskas užvirs ir sutirštės, išjugti ugnį. Glajus paruoštas.
  5. Iškepusį keksą šiek tiek atvėsinti, apipilti apelsininiu glajumi ir palikti 2 val. pilnai atvėsti ir sustingti. Keksas išties labai lengvas, drėgnas, švelnaus skonio ir prie jo labai tinka stiklinė pieno :)

    Skanaus!

Autorius: Jūratė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų