REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jei ir jūs esate iš tų, kuriems Velykos ne Velykos, jei ant stalo nėra šventiško mielinio kepinio. tad ir jums būtina išbandyti šią itin gardžią mielinę pynę su marcipanu ir cinamonu.

REKLAMA
REKLAMA

Redakcijos nuomonė: Ingos receptai abejingų palikti tiesiog negali! Jeigu pasiilgote jaukaus, nostalgiško skonio, šį receptą išbandyti būtina. Gabalėlis šios pynės šalia stiklinės pieno ar arbatos kaipmat nuneš jus į vaikystės prisiminimų šalį. Puikus receptas Velykoms, Kalėdoms ir bet kuriai kitai progai, kai užsinori kažko jaukaus jaukaus.

REKLAMA

INGREDIENTAI:

  • 250 gramų pieno (šiltas)
  • 14 gramų sausų mielių
  • 100 gramų cukraus
  • 2 vienetai kiaušinių trynių
  • 150 gramų sviesto (lydytas)
  • 500 gramų miltai
  • 1 arbatinis šaukštelis druskos
  • 100 gramų marcipanų
  • 2 arbatiniai šaukšteliai cinamono
  • 1 arbatinis šaukštelis prieskonių

Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.

Porcijų skaičius: 5

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Pašildome pieną iki 35 C temperatūros (įkišus pirštą, pienas turėtų būti maloniai šiltas).
    Suberiame į jį mieles ir 1 valg. š. iš nurodyto cukraus. Išmaišome ir paliekame keletui minučių, kad mielės suputotų.
  2. Išlydome sviestą. Į pieną įmaišome kiaušinių trynius ir 60 g sviesto. Išmaišome.
  3. Į dubenį suberiame miltus ir druską, centre padarome įdubą ir ten supilame pieno mišinį. Minkome tešlą apie 5 minutes arba tol, kol tešla tampa vientisa ir elastinga. Suformuojame rutulį.
  4. Švarų dubenį ištepame sviestu ar aliejumi ir įdedame tešlą. Uždengiame rankšluosčiu ir pastatome šiltoje vietoje, kad padvigubėtų, apie 1 valandą.
    Įkaitiname orkaitę iki 200 C.
  5. Maisto smulkintuvo pagalba pertriname marcipaną su 75 g sviesto.
  6. Švarų paviršių lengvai pabarstome miltais. Išverčiame pakilusią tešlą, perminkome, kad išleistume iš jos orą.
    Kočėlo pagalba iškočiojame 1 cm storio stačiakampį (22x30 cm).
  7. Ištepame paviršių marcipano mase.
    Pabarstome cinamonu, prieskoniu mišiniu bei likusiu cukrumi.
    Pradedant nuo ilgosios kraštinės, susukame į pailgą ritinį. Jį perpjauname išilgai per pusę.
    Imame dvi juostas ir jas supiname ir susukame į ritinį. Labai gerai užspaudžiame sujungimą, kad kepant vainikas neiširtų.
  8. Sumažiname orkaitės temperatūrą iki 180 C ir kepame vainiką apie 30-35 minutes.
    Ištraukiame ir paliekame atvėsti.

Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Ingos knygoje "Graikijos virtuvė"

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų