REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 1 arbatinis šaukštelis cinamono
  • 150 gramų cukraus
  • 0.5 arbatinio šaukštelio gvazdikėlių (malti ar imbieras)
  • 150 gramų margarino
  • 3/4 stiklinės medaus
  • 1/4 arbatinio šaukštelio muskato (maltas)
  • 2 vienetai kiaušinių
  • 500 gramų kvietinių miltų
  • 2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
  • 2 valgomieji šaukštai cukatų (smulkiai pjaustytos)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Glaistui dar reiks:
    1 baltymas;
    50g cukraus pudros;
    1 valgomasis šaukštas vermuto, romo arba likerio.

    Paruošimas:
    2 kiaušinius išplakti su 150 g cukrumi. Medų kartu su margarinu ištirpinti virš ugnies metaliniame inde. Atvėsinus sumaišyti su plaktais kiaušiniais. Įdeti prieskonius, cukatus. Miltus kitame inde sumaišyti su kepimo milteliais ir įberti į masę. Išminkyti tešlą.

    Tešlą turi pastovėti ne mažiau 30min. Galite išpjauti įvairių formų meduolius. Kepti ant kepimo popieriaus apie 40-50 min, 100-120 laipsnių įkaitintoje orkaiteje. Deliojant meduolius ant kepimo popieriaus palikit tarp jų 2-3 cm tarpus.

    Iškepusius meduolius teptuku sutepti glaistu ir įdėti dar 5 min į orkaitę apskrusti.

    Glaistas:
    Suplakti baltymą iki putų. Įpilti vermutą (likerį, romą ar pan.). Suberti cukraus pudrą ir viską sumaišyti.

Autorius: Eugenija

INGREDIENTAI:

  • 1 arbatinis šaukštelis cinamono
  • 150 gramų cukraus
  • 0.5 arbatinio šaukštelio gvazdikėlių (malti ar imbieras)
  • 150 gramų margarino
  • 3/4 stiklinės medaus
  • 1/4 arbatinio šaukštelio muskato (maltas)
  • 2 vienetai kiaušinių
  • 500 gramų kvietinių miltų
  • 2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
  • 2 valgomieji šaukštai cukatų (smulkiai pjaustytos)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Glaistui dar reiks:
    1 baltymas;
    50g cukraus pudros;
    1 valgomasis šaukštas vermuto, romo arba likerio.

    Paruošimas:
    2 kiaušinius išplakti su 150 g cukrumi. Medų kartu su margarinu ištirpinti virš ugnies metaliniame inde. Atvėsinus sumaišyti su plaktais kiaušiniais. Įdeti prieskonius, cukatus. Miltus kitame inde sumaišyti su kepimo milteliais ir įberti į masę. Išminkyti tešlą.

    Tešlą turi pastovėti ne mažiau 30min. Galite išpjauti įvairių formų meduolius. Kepti ant kepimo popieriaus apie 40-50 min, 100-120 laipsnių įkaitintoje orkaiteje. Deliojant meduolius ant kepimo popieriaus palikit tarp jų 2-3 cm tarpus.

    Iškepusius meduolius teptuku sutepti glaistu ir įdėti dar 5 min į orkaitę apskrusti.

    Glaistas:
    Suplakti baltymą iki putų. Įpilti vermutą (likerį, romą ar pan.). Suberti cukraus pudrą ir viską sumaišyti.

Autorius: Eugenija

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų