Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
INGREDIENTAI:
- 1 arbatinis šaukštelis cinamono
- 150 gramų cukraus
- 0.5 arbatinio šaukštelio gvazdikėlių (malti ar imbieras)
- 150 gramų margarino
- 3/4 stiklinės medaus
- 1/4 arbatinio šaukštelio muskato (maltas)
- 2 vienetai kiaušinių
- 500 gramų kvietinių miltų
- 2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
- 2 valgomieji šaukštai cukatų (smulkiai pjaustytos)
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Glaistui dar reiks:
1 baltymas;
50g cukraus pudros;
1 valgomasis šaukštas vermuto, romo arba likerio.
Paruošimas:
2 kiaušinius išplakti su 150 g cukrumi. Medų kartu su margarinu ištirpinti virš ugnies metaliniame inde. Atvėsinus sumaišyti su plaktais kiaušiniais. Įdeti prieskonius, cukatus. Miltus kitame inde sumaišyti su kepimo milteliais ir įberti į masę. Išminkyti tešlą.
Tešlą turi pastovėti ne mažiau 30min. Galite išpjauti įvairių formų meduolius. Kepti ant kepimo popieriaus apie 40-50 min, 100-120 laipsnių įkaitintoje orkaiteje. Deliojant meduolius ant kepimo popieriaus palikit tarp jų 2-3 cm tarpus.
Iškepusius meduolius teptuku sutepti glaistu ir įdėti dar 5 min į orkaitę apskrusti.
Glaistas:
Suplakti baltymą iki putų. Įpilti vermutą (likerį, romą ar pan.). Suberti cukraus pudrą ir viską sumaišyti.
INGREDIENTAI:
- 1 arbatinis šaukštelis cinamono
- 150 gramų cukraus
- 0.5 arbatinio šaukštelio gvazdikėlių (malti ar imbieras)
- 150 gramų margarino
- 3/4 stiklinės medaus
- 1/4 arbatinio šaukštelio muskato (maltas)
- 2 vienetai kiaušinių
- 500 gramų kvietinių miltų
- 2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
- 2 valgomieji šaukštai cukatų (smulkiai pjaustytos)
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Glaistui dar reiks:
1 baltymas;
50g cukraus pudros;
1 valgomasis šaukštas vermuto, romo arba likerio.
Paruošimas:
2 kiaušinius išplakti su 150 g cukrumi. Medų kartu su margarinu ištirpinti virš ugnies metaliniame inde. Atvėsinus sumaišyti su plaktais kiaušiniais. Įdeti prieskonius, cukatus. Miltus kitame inde sumaišyti su kepimo milteliais ir įberti į masę. Išminkyti tešlą.
Tešlą turi pastovėti ne mažiau 30min. Galite išpjauti įvairių formų meduolius. Kepti ant kepimo popieriaus apie 40-50 min, 100-120 laipsnių įkaitintoje orkaiteje. Deliojant meduolius ant kepimo popieriaus palikit tarp jų 2-3 cm tarpus.
Iškepusius meduolius teptuku sutepti glaistu ir įdėti dar 5 min į orkaitę apskrusti.
Glaistas:
Suplakti baltymą iki putų. Įpilti vermutą (likerį, romą ar pan.). Suberti cukraus pudrą ir viską sumaišyti.
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
TOLIAU SKAITYKITE
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą