REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 10 vienetų alyvuogių
  • 0.5 vieneto citrinų
  • 0.5 vieneto citrinų (marinuotos)
  • 1 česnakų
  • šiek tiek imbierų (1 cm)
  • 1 arbatinis šaukštelis kalendrų
  • 1 arbatinis šaukštelis petražolių
  • 3 vienetai svogūnų
  • 2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 1 arbatinis šaukštelis druskos
  • šiek tiek šafrano (žiupsnelis)
  • 300 gramų kalakutienos krūtinėlių
  • 150 gramų kuskuso

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Nulupkite svogūnus, česnaką ir imbierą. Smulkiai sukapokite ar sutarkuokite.
    Įkaitinkite keptuvėje aliejų, sudėkite sutarkuotas prieskonines daržoves ir kepinkite apie 5 minutes.

    Kalakutieną perpjaukite įstrižai, kad gautųsi du ne pernelyg stori gabalėliai.
    Įtrinkite kalakutieną prieskoniais: druska, pipirai ir žolelėmis.

    Kai svogūnai taps permatomi, sudėkite į keptuvę šafraną ir kalakutieną. Užpilkite 150 ml vandens (t.y. apie pusė stiklinės). Uždenkite dangčiu ir troškinkite 10 minučių.

    Marinuotas citrinas supjaustykite plonais griežinėliais.

    Kai kalakutiena išsitroškins, sudėkite į keptuvę marinuotas citrinas ir alyvuoges. Patroškinkite dar 10 minučių.

    Kol kalakutiena baigia troškintis, puode užvirkite 200 ml vandens ir supilkite į jį kuskusą. Uždenkite dangtį ir leiskite pastovėti ~ 5-10 minučių.

    Kai patiekalas baigs troškintis, išspauskite į jį citrinos sultis.
    Patiekite su išbrinkusiomis kuskuso kruopomis.

    Kviečiame išmokti gaminti šį patiekalą Čiop Čiop kulinarijos kursuose arba vakarėlio metu! Daugiau informacijos rasite adresu: www.ciopciop.lt

    Nuotraukos autorius - Darius Petrulaitis

Autorius: Čiop Čiop kulinarijos kursai

INGREDIENTAI:

  • 10 vienetų alyvuogių
  • 0.5 vieneto citrinų
  • 0.5 vieneto citrinų (marinuotos)
  • 1 česnakų
  • šiek tiek imbierų (1 cm)
  • 1 arbatinis šaukštelis kalendrų
  • 1 arbatinis šaukštelis petražolių
  • 3 vienetai svogūnų
  • 2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 1 arbatinis šaukštelis druskos
  • šiek tiek šafrano (žiupsnelis)
  • 300 gramų kalakutienos krūtinėlių
  • 150 gramų kuskuso

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Nulupkite svogūnus, česnaką ir imbierą. Smulkiai sukapokite ar sutarkuokite.
    Įkaitinkite keptuvėje aliejų, sudėkite sutarkuotas prieskonines daržoves ir kepinkite apie 5 minutes.

    Kalakutieną perpjaukite įstrižai, kad gautųsi du ne pernelyg stori gabalėliai.
    Įtrinkite kalakutieną prieskoniais: druska, pipirai ir žolelėmis.

    Kai svogūnai taps permatomi, sudėkite į keptuvę šafraną ir kalakutieną. Užpilkite 150 ml vandens (t.y. apie pusė stiklinės). Uždenkite dangčiu ir troškinkite 10 minučių.

    Marinuotas citrinas supjaustykite plonais griežinėliais.

    Kai kalakutiena išsitroškins, sudėkite į keptuvę marinuotas citrinas ir alyvuoges. Patroškinkite dar 10 minučių.

    Kol kalakutiena baigia troškintis, puode užvirkite 200 ml vandens ir supilkite į jį kuskusą. Uždenkite dangtį ir leiskite pastovėti ~ 5-10 minučių.

    Kai patiekalas baigs troškintis, išspauskite į jį citrinos sultis.
    Patiekite su išbrinkusiomis kuskuso kruopomis.

    Kviečiame išmokti gaminti šį patiekalą Čiop Čiop kulinarijos kursuose arba vakarėlio metu! Daugiau informacijos rasite adresu: www.ciopciop.lt

    Nuotraukos autorius - Darius Petrulaitis

Autorius: Čiop Čiop kulinarijos kursai

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų