REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 2 kilogramai bulvių
  • šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
  • 3 vienetai paprikų (raudona)
  • 0.5 stiklinės petražolių (smulkintos)
  • 3 vienetai porų
  • 2 vienetai svogūnų
  • 2.5 kilogramo vištiena
  • 1 stiklinė grietinėlės
  • šiek tiek druskos
  • 3 valgomieji šaukštai aliejaus
  • 2 vienetai sultinio (daržovių, kubeliai)
  • 2 stiklinės grybų (smulkinti)
  • 3 arbatiniai šaukšteliai kaparėlių
  • 0.5 arbatinio šaukštelio raudonųjų pipirų (grūsti)
  • 2 valgomieji šaukštai vyno acto (raudonasis)

Paruošimo laikas: Apie 5 min.

INGREDIENTAI:

  • 2 kilogramai bulvių
  • šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
  • 3 vienetai paprikų (raudona)
  • 0.5 stiklinės petražolių (smulkintos)
  • 3 vienetai porų
  • 2 vienetai svogūnų
  • 2.5 kilogramo vištiena
  • 1 stiklinė grietinėlės
  • šiek tiek druskos
  • 3 valgomieji šaukštai aliejaus
  • 2 vienetai sultinio (daržovių, kubeliai)
  • 2 stiklinės grybų (smulkinti)
  • 3 arbatiniai šaukšteliai kaparėlių
  • 0.5 arbatinio šaukštelio raudonųjų pipirų (grūsti)
  • 2 valgomieji šaukštai vyno acto (raudonasis)

Paruošimo laikas: Apie 5 min.

REKLAMA

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Pastatykite virš laužo didelę ugniai atsparią keptuvę, ar kitokį patogų indą, ir įkaitinkite joje aliejų.
    Vištą nuplaukite, nusausinkite, sukapokite norimo dydžio gabalais ir vartant iš visų pusių apkepkite keptuvėje virš laužo.
    Bulves išvirkite puode su pasūdytu vandeniu, o išvirus nusunkite.
    Šiek tiek sumažinkite laužo ugnį.
    Vištienai apkepus paslinkite ją į keptuvės šonus, keptuvės centre sudėkite susmulkintus porus, paprikas, svogūnus, sultinio kubelius, supilkite raudonojo vyno actą ir retkarčiais pamaišant troškinkite, kol daržovės visiškai suminkštės.
    Tuomet sudėkite į keptuvę susmulkintus grybus bei kaparėlius, išmaišykite ir patroškinę apie 5 min. sudėkite juoduosius bei raudonuosius pipirus, supilkite grietinėlę, paskaninkite druska (jei reikia), išmaišykite ir patroškinkite keletą min.
    Tuomet sudėkite į keptuvę pasmulkintas virtas bulves, jei per sausa, įpilkite šiek tiek vandens, suberkite petražoles ir patroškinkite apie 10-15 min.
    Patiekite šiltą.
    Skanaus.

Autorius: Laima

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų