Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
INGREDIENTAI:
- 1 litras bruknių
- šiek tiek cukraus
- 10 vienetų gvazdikėlių
- 6 litrai kriaušių (nuluptos ir supjaustytos)
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Kriaušes nulupkite ir, pašalinę sėklas, supjaustykite. Užpilkite cukrumi ir laikykite vėsesnėje vietoje parą. Taip pastovėjusios su cukrumi, kriaušės verdant "nepliupsės" (nesitaškys) ir mažiau ištiš. Bruknes palaikykite vandenyje pusę paros, tuomet jos nebus karstelėjusios.
Į puodą sudėkite kriaušes su bruknėmis, gvazdikėlius, cukraus pagal skonį ir virkite ant silpnos ugnies apie pusvalandį. Sukrėskite uogienę į sterilius stiklainius ir stipriai uždengę palaikykite aukštyn kojomis (dugnu) kol atvės.
Pastaba. Cukraus nereikia labai daug, kadangi saldžios kriaušeės.
INGREDIENTAI:
- 1 litras bruknių
- šiek tiek cukraus
- 10 vienetų gvazdikėlių
- 6 litrai kriaušių (nuluptos ir supjaustytos)
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Kriaušes nulupkite ir, pašalinę sėklas, supjaustykite. Užpilkite cukrumi ir laikykite vėsesnėje vietoje parą. Taip pastovėjusios su cukrumi, kriaušės verdant "nepliupsės" (nesitaškys) ir mažiau ištiš. Bruknes palaikykite vandenyje pusę paros, tuomet jos nebus karstelėjusios.
Į puodą sudėkite kriaušes su bruknėmis, gvazdikėlius, cukraus pagal skonį ir virkite ant silpnos ugnies apie pusvalandį. Sukrėskite uogienę į sterilius stiklainius ir stipriai uždengę palaikykite aukštyn kojomis (dugnu) kol atvės.
Pastaba. Cukraus nereikia labai daug, kadangi saldžios kriaušeės.
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
TOLIAU SKAITYKITE
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą