• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 1 sauja česnakų (laiškiniai)
  • 2 saujos dilgėlių (šviežios/šaldytos)
  • 4 vienetai kiaušinių
  • 2.5 stiklinės kvietinių miltų
  • 1.5 litro rūgpienio (naminis)
  • šiek tiek druskos
  • šiek tiek sviesto
  • 2 valgomieji šaukštai grietinės

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Pakaitinti naminį rūgpienį.
    Nuplautas švarias dilgėles sudėti ant koštuvo dugno, ant viršaus uždėti marlę, tada supilti pakaitintą rūgpienį ir gerai nuvarvinti.
    Koštuve likusią varškę bei dilgėles pasūdyti ir dar šiltas pertrinti.
    Užminkyti tešlą iš 4 kiaušinių, maslionkų (nuo varškės likusių išrūgų) ir miltų.
    Tešlą iškočioti, suformuoti koldūniukus ir padėti į šaldymo kamerą, kad atvėstų.
    Po poros valandų koldūniukus išvirti vištienos arba daržovių sultinyje.
    Padažą padaryti iš sviesto, grietinės ir laiškinio česnako.
    Sviestą ištirpinti, sudėti pjaustytą česnaką ir porą šaukštų grietinės.
    Pasigamintą padažą užpilti ant išvirtų koldūniukų.
    Skanaus.

Autorius: Vicky

INGREDIENTAI:

  • 1 sauja česnakų (laiškiniai)
  • 2 saujos dilgėlių (šviežios/šaldytos)
  • 4 vienetai kiaušinių
  • 2.5 stiklinės kvietinių miltų
  • 1.5 litro rūgpienio (naminis)
  • šiek tiek druskos
  • šiek tiek sviesto
  • 2 valgomieji šaukštai grietinės

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Pakaitinti naminį rūgpienį.
    Nuplautas švarias dilgėles sudėti ant koštuvo dugno, ant viršaus uždėti marlę, tada supilti pakaitintą rūgpienį ir gerai nuvarvinti.
    Koštuve likusią varškę bei dilgėles pasūdyti ir dar šiltas pertrinti.
    Užminkyti tešlą iš 4 kiaušinių, maslionkų (nuo varškės likusių išrūgų) ir miltų.
    Tešlą iškočioti, suformuoti koldūniukus ir padėti į šaldymo kamerą, kad atvėstų.
    Po poros valandų koldūniukus išvirti vištienos arba daržovių sultinyje.
    Padažą padaryti iš sviesto, grietinės ir laiškinio česnako.
    Sviestą ištirpinti, sudėti pjaustytą česnaką ir porą šaukštų grietinės.
    Pasigamintą padažą užpilti ant išvirtų koldūniukų.
    Skanaus.

Autorius: Vicky

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų