• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • šiek tiek česnakų (3-4)
  • šiek tiek morkų
  • 2 vienetai pomidorų pastos
  • šiek tiek porų
  • šiek tiek salierų
  • šiek tiek svogūnų (1-2)
  • 600 gramų kiaulienos (neriebi, be kaulų)
  • 1 valgomasis šaukštas kvietinių miltų
  • 1 stiklinė rūgpienio
  • šiek tiek druskos
  • 30 gramų sviesto
  • šiek tiek prieskonių (petražolių, pipirų, lauro lapų)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Supjaustyta gabalais mėsa sudedama į puodą, užpilama rūgpieniu, pasūdoma ir verdama ant visai mažos ugnies, uždengus indą dangčiu.
    Svieste pakepinami smulkiai sujaustyti svogūnai, sudedamas su druska sutrintas česnakas, susmulkinamos daržovės, pomidorai, prieskoniai, miltai, druskas ir viskas maišant pakepinama kol suminkštės. Į šį padažą sudedama išvirusi rūgpienyje kiauliena ir dar pakaitinama 10-15 minučių ant mažos ugnies. Kiauliena turi likti visai pe padažo, gražiai gelvos spalvos.
    Vėliau ji su supjaustoma ir patiekiama su virtomis ar keptomis bulvėmis. Galima valgyti ir su raugintais kopūstais.

Autorius: KL

INGREDIENTAI:

  • šiek tiek česnakų (3-4)
  • šiek tiek morkų
  • 2 vienetai pomidorų pastos
  • šiek tiek porų
  • šiek tiek salierų
  • šiek tiek svogūnų (1-2)
  • 600 gramų kiaulienos (neriebi, be kaulų)
  • 1 valgomasis šaukštas kvietinių miltų
  • 1 stiklinė rūgpienio
  • šiek tiek druskos
  • 30 gramų sviesto
  • šiek tiek prieskonių (petražolių, pipirų, lauro lapų)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Supjaustyta gabalais mėsa sudedama į puodą, užpilama rūgpieniu, pasūdoma ir verdama ant visai mažos ugnies, uždengus indą dangčiu.
    Svieste pakepinami smulkiai sujaustyti svogūnai, sudedamas su druska sutrintas česnakas, susmulkinamos daržovės, pomidorai, prieskoniai, miltai, druskas ir viskas maišant pakepinama kol suminkštės. Į šį padažą sudedama išvirusi rūgpienyje kiauliena ir dar pakaitinama 10-15 minučių ant mažos ugnies. Kiauliena turi likti visai pe padažo, gražiai gelvos spalvos.
    Vėliau ji su supjaustoma ir patiekiama su virtomis ar keptomis bulvėmis. Galima valgyti ir su raugintais kopūstais.

Autorius: KL

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų