Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
INGREDIENTAI:
- 1 arbatinis šaukštelis apelsinų (žievelė, tarkuota)
- 3 česnakų
- 1 arbatinis šaukštelis čiobrelių
- šiek tiek gvazdikėlių
- šiek tiek juodųjų pipirų
- 1 arbatinis šaukštelis kalendrų (malta)
- 4 valgomieji šaukštai medaus
- 2 valgomieji šaukštai garstyčių
- 2.5 kilogramo kiaulienos kumpio (su oda, be kaulo)
- 5 valgomieji šaukštai apelsinų sulčių
- šiek tiek druskos
- 2 valgomieji šaukštai aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Česnako skilteles nulupkite, sukapokite ir sumaišykite su druska, o paskui sutrinkite su maltais juodaisiais pipirais, kalendra bei čiobreliais ir augaliniu aliejumi.
Šiuo marinatu įtrinkite kiaulienos kumpį ir palikite 3-4 valandoms pastovėti.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
Kiaulienos kumpį padėkite ant orkaitės grotelių oda žemyn, o po grotelėmis padėkite gilią skardą.
Į skardą įpilkite 500 ml vandens.
Kiaulienos kumpį kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 2 valandas.
Sumaišykite tarkuotą apelsino žievelę, apelsinų sultis, medų bei garstyčias ir pakaitinkite ant silpnos ugnies.
Maždaug po 2 valandų iš orkaitės išimkite kiaulienos kumpį, nupjaukite nuo kumpio odą, o lašinių sluoksnį įpjaukite rombų pavidalu.
Sutepkite kiaulienos kumpį paruoštu medaus bei apelsinų padažu ir prismaigstykite gvazdikėlių.
Dar kartą pašaukite kumpį į orkaitę ir kepkite apie 30 minučių, kas 15 minučių vis patepdami paruoštu medaus padažu.
Skanaus.
INGREDIENTAI:
- 1 arbatinis šaukštelis apelsinų (žievelė, tarkuota)
- 3 česnakų
- 1 arbatinis šaukštelis čiobrelių
- šiek tiek gvazdikėlių
- šiek tiek juodųjų pipirų
- 1 arbatinis šaukštelis kalendrų (malta)
- 4 valgomieji šaukštai medaus
- 2 valgomieji šaukštai garstyčių
- 2.5 kilogramo kiaulienos kumpio (su oda, be kaulo)
- 5 valgomieji šaukštai apelsinų sulčių
- šiek tiek druskos
- 2 valgomieji šaukštai aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Česnako skilteles nulupkite, sukapokite ir sumaišykite su druska, o paskui sutrinkite su maltais juodaisiais pipirais, kalendra bei čiobreliais ir augaliniu aliejumi.
Šiuo marinatu įtrinkite kiaulienos kumpį ir palikite 3-4 valandoms pastovėti.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
Kiaulienos kumpį padėkite ant orkaitės grotelių oda žemyn, o po grotelėmis padėkite gilią skardą.
Į skardą įpilkite 500 ml vandens.
Kiaulienos kumpį kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 2 valandas.
Sumaišykite tarkuotą apelsino žievelę, apelsinų sultis, medų bei garstyčias ir pakaitinkite ant silpnos ugnies.
Maždaug po 2 valandų iš orkaitės išimkite kiaulienos kumpį, nupjaukite nuo kumpio odą, o lašinių sluoksnį įpjaukite rombų pavidalu.
Sutepkite kiaulienos kumpį paruoštu medaus bei apelsinų padažu ir prismaigstykite gvazdikėlių.
Dar kartą pašaukite kumpį į orkaitę ir kepkite apie 30 minučių, kas 15 minučių vis patepdami paruoštu medaus padažu.
Skanaus.
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
TOLIAU SKAITYKITE
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą